Χωρίς νερό η Κίσσαμος – Έχουν αποκλειστεί χωριά, γεφύρια κατέρρευσαν

Χωρίς νερό η Κίσσαμος – Έχουν αποκλειστεί χωριά, γεφύρια κατέρρευσαν

Χάος και στην Κίσσαμο – Με το πρώτο φως της ημέρας οι κάτοικοι στην πόλη ήρθαν αντιμέτωποι με νέα απώλεια

Εικόνες ολικής καταστροφής παρουσιάζει ο δήμος Κισσάμου με χωριά που έχουν αποκλειστεί εντελώς, γεφύρια που καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι, αγροτικό και δημοτικό οδικό δίκτυο διαλυμένο, ενώ σήμερα το πρωί οι κάτοικοι στην πόλη της Κισσάμου, βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια ακόμη απώλεια.

Ο Τυφλός ποταμός που έχει “φουσκώσει” επικίνδυνα, στο ύψος την εθνικής, έσπασε κεντιρκό αγωγό του νερού με αποτέλεσμα ολόκληρη η πόλη να μείνει χωρίς νερό.

“Η εικόνα είναι χαοτική σε όλο το νομό, το ιδιο και στο δήμο μας. Αποκλεισμένα χωριά, πέφτουν γεφύρια. Έπεσε το Βουλγάρω προς Μουρί και ετοιμάζεται να πέσει και η γέφυρα που ενώνει τον οικισμό, Σινενιανά με το υπόλοιπο Σηρικάρι”
Αποκλεισμένα χωριά, σπίτια πλημμύρισαν

Όσον αφορά τα χωριά που έχουν αποκλειστεί ο κ. Σταθάκης σημείωσε οτι

“Είναι ήδη αποκλεισμένα χωριά, από Κάμπο, Σφηνάρι, Αμυγδαλοκεφάλη, δεν υπάρχει οδικό δίκτυο που να επικοινωνεί με την πόλη της Κισσάμου. Επίσης δεν ξέρουμε τι καταστροφές θα κάνει ο Τυφλός ποταμός που ξεκινάει από το Έλος μέχρι τα Καλουδιανά, που πλημμύρισαν σπίτια τις προηγούμενες ώρες, στα Καψαλιανά, Βουλγάρω και Ποταμίδα. Ευελπιστούμε να έχει πέσει η στάθμη του νερού και να υποχωρήσουν τα φαινόμενα”

Οι καταστροφές και στους δρόμους είναι βιβλικές. “Το οδικό δημοτικό δίκτυο, σε πάμπολα σημεία είναι διαλυμένο. Το αγροτικό δίκτυο είναι αφανισμένο, ήδη από την 1η του Γενάρη από τη θεομηνία που είχε πλήξει τον δήμο”, κατέληξε ο κ. Σταθάκης.

flashnews.gr