Χιλιάδες επισκέπτες και φέτος το Πάσχα στα Χανιά

Χιλιάδες επισκέπτες και φέτος το Πάσχα στα Χανιά

Χιλιάδες επισκέπτες και φέτος το Πάσχα στα Χανιά

Χιλιάδες είναι οι επισκέπτες που έφθασαν και φέτος με «αεροπλάνα και βαπόρια» κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας στα Χανιά προκειμένου να περάσουν παραδοσιακά τις Αγιες ημέρες του Πάσχα, δίνοντας ζωή στην πόλη και στην ύπαιθρο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και χθες έφθασαν στον Νομό μας συνολικά, ακτοπλοϊκώς και αεροπορικώς, 18.986 επισκέπτες, εκ των οποίων 7.048 άτομα ήρθαν μέσω πτήσεων του εξωτερικού.

Στο μεταξύ, υποτονική ήταν μέχρι και χθες η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα των Χανίων καθώς -ως φαίνεται – λόγω της κρίσης οι καταναλωτές παραμένουν φειδωλοί στις αγορές τους και περιορίζονται στα «άκρως απαραίτητα».

ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Σούδας, από τη Μεγάλη Δευτέρα έως χθες, στο λιμάνι της Σούδας αποβιβάστηκαν συνολικά 8.370 άτομα, 1.079 επιβατικά αυτοκίνητα, 214 δίκυκλα και 421 φορτηγά.
Παράλληλα, επιβιβάστηκαν 3.127 άτομα, 392 επιβατικά αυτοκίνητα, 64 δίκυκλα, 37 λεωφορεία και 322 φορτηγά.

ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Στον κρατικό αερολιμένα Χανίων «Δασκαλογιάννης», σύμφωνα με στοιχεία από το Γραφείο Αερολιμενικού Ελέγχου, από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και χθες το πρωί, αφίχθησαν στον Νομό μας, μέσω πτήσεων του εσωτερικού, 3.568 επισκέπτες και αναχώρησαν 3.120, ενώ με τις πτήσεις εξωτερικού έφθασαν 7.048 επισκέπτες και αναχώρησαν 4.382.
Χιλιάδες επισκέπτες και φέτος το Πάσχα στα Χανιά

ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Την ίδια ώρα, υποδεέστερη της αναμενόμενης χαρακτήρισε την κίνηση στα εμπορικά καταστήματα των Χανίων ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τάκης Ζερβουδάκης.
Οπως επεσήμανε, μιλώντας στα «Χ.Ν.», «ο εμπορικός κόσμος δεν είναι ικανοποιημένος από την αγοραστική κίνηση κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και ο τζίρος είναι ιδιαίτερα χαμηλός, χαμηλότερος από ό,τι περιμέναμε. Ιδιαίτερα τη Μεγάλη Πέμπτη, που τις άλλες χρονιές παρατηρείτο αύξηση της κίνησης στα εμπορικά καταστήματα, φέτος η αγοραστική κίνηση ήταν πεσμένη. Ελπίζουμε σήμερα (σ.σ. χθες) και αύριο (σ.σ. σήμερα) η εικόνα να είναι καλύτερη».

ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ
Στα αναμενόμενα επίπεδα είναι την ίδια ώρα οι πληρότητες στα ξενοδοχεία του Νομού Χανίων, που έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους για τη φετινή τουριστική περίοδο και αγγίζουν το 60%, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Μανώλη Γιαννούλη.

www.haniotika-nea.gr