Χειροπέδες σε δύο νεαρές Κρητικές που… «προσγειώθηκαν» απότομα! – Τα ναρκωτικά, τα πάρτι, τα κλεμμένα ΙΧ και η φυλακή

Χειροπέδες σε δύο νεαρές Κρητικές  που… «προσγειώθηκαν» απότομα! – Τα ναρκωτικά, τα πάρτι, τα κλεμμένα ΙΧ και η φυλακή
aeweb

Η 25χρονη κι η 28χρονη φέρονται να έκαναν για αρκετές ημέρες χρήση “σκληρών” ναρκωτικών ουσιών, όπως κοκαΐνη, LSD, ναρκωτικά χάπια, αλλά και αλκοόλ

Έζησαν για αρκετές ημέρες με το “γκάζι πατημένο”, πριν τελικά “προσγειωθούν” απότομα: Ο λόγος για δύο νεαρές Ηρακλειώτισσες, οι οποίες έκαναν χρήση ναρκωτικών, “πάρταραν”, αλλά κι έκλεβαν αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για να κάνουν βόλτα και στη συνέχεια τα παρατούσαν όπου έβρισκαν…

Οι κοπέλες έζησαν με… σπασμένα τα φρένα από τα τέλη Αυγούστου μέχρι και πριν από λίγα 24ωρα, οπότε κι έγιναν “τσακωτές” από την Αστυνομία.

Πρόκειται για μια 28χρονη και μια 25χρονη φίλη της: Οι δύο φιλενάδες έσμιξαν στα τέλη του περασμένου μήνα και για περίπου δέκα ημέρες έζησαν – κατά τα φαινόμενα – μια ξέφρενη περιπέτεια. Εντούτοις, οι κοπέλες “προσγειώθηκαν” πολύ άσχημα στην πραγματικότητα, καθώς τελικά συνελήφθησαν. Αφού τους ασκήθηκαν κακουργηματικές διώξεις, χθες πήραν τον δρόμο για τη φυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 25χρονη κι η 28χρονη φέρονται να έκαναν για αρκετές ημέρες χρήση “σκληρών” ναρκωτικών ουσιών, όπως κοκαΐνη, LSD, ναρκωτικά χάπια, αλλά και αλκοόλ. Οι κοπέλες φέρονται να βρίσκονταν επί ολόκληρα 24ωρα υπό την επίδραση των ψυχοτρόπων ουσιών, κάτι το οποίο παραδέχτηκαν.

Εξάλλου, μετά τη σύλληψή τους φέρονται ότι δεν αρνήθηκαν τις κλοπές που τους απέδωσαν. Οι κατηγορούμενες φέρονται ακόμη να είχαν “ξαφρίσει” περισσότερα από δέκα αυτοκίνητα από την ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. Κάποια από αυτά, μάλιστα, τα χρησιμοποίησαν για τις βόλτες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα επίμαχα οχήματα εντοπίστηκε σε ορεινό χωριό του νησιού, όπου οι δύο φίλες μετέβησαν με αυτό, προκειμένου να δώσουν το “παρών” σε πάρτι που έλαβε εκεί χώρα. Πάντως, πολλά από τα ευρήματα που υπήρχαν στα αυτοκίνητα που “έβαζαν στο μάτι” οι κοπέλες φέρονται να βρέθηκαν άθικτα στα σπίτια τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ευρήματα φέρονται να έχουν επιστραφεί στους νόμιμους κατόχους τους. Ωστόσο, οι κοπέλες φέρονται να χρησιμοποίησαν για να κάνουν αγορές τραπεζικές κάρτες που έβρισκαν στα οχήματα που είχαν κλέψει.

Οι δύο συλληφθείσες οδηγήθηκαν την περασμένη Τετάρτη ενώπιον του εισαγγελέα υπηρεσίας. Ο εισαγγελικός λειτουργός άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις, μεταξύ άλλων, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής (κακούργημα). Κατόπιν, οι δύο κοπέλες παραπέμφθηκαν στην ανακρίτρια Ηρακλείου, απ’ όπου ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν χθες Παρασκευή, οπότε και προφυλακίστηκαν.

Χθες, μετά το πέρας της διαδικασίας των απολογιών, στο άκουσμα της απόφασης περί προσωρινής τους κράτησης, οι κοπέλες κατέρρευσαν… Η νεότερη, μάλιστα, εξ αυτών βρέθηκε εκτός εαυτού, πέφτοντας στο πάτωμα και κραυγάζοντας απεγνωσμένα, καθώς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι οδηγείται στη φυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 25χρονη φέρεται – εκτός από την εξάρτησή της από τις ουσίες – να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στο neakriti.gr ο δικηγόρος της κοπέλας κ. Ελευθέριος Κάρτσωνας.

neakriti.gr