Χανιώτισσα συνελήφθη έξω από τη Βουλή για ειρηνική διαμαρτυρία ενάντια στο νομοσχέδιο για το περιβάλλον (video)

Χανιώτισσα συνελήφθη έξω από τη Βουλή για ειρηνική διαμαρτυρία ενάντια στο νομοσχέδιο για το περιβάλλον (video)

Χανιώτισσα συνελήφθη έξω από τη Βουλή για ειρηνική διαμαρτυρία ενάντια στο νομοσχέδιο για το περιβάλλον (video)
explore Chania

Συνωστισμό του… ενός μάλλον ανακάλυψε η αστυνομία η οποία θεώρησε κρίσιμο να επέμβει σε ειρηνική διαμαρτυρία ακτιβίστριας έξω από τη Βουλή, ενάντια στο νομοσχέδιο για το περιβάλλον.

Η ακτιβίστρια με καταγωγή από τα Χανιά φαίνεται πως πρόσβαλλε τις αρχές επειδή ντύθηκε …δέντρο και ήταν ξυπόλητη ενώ ήταν απειλητική επειδή στο πλακάτ που κρατούσε και που απευθυνόταν προς την κυβέρνηση, έγραφε:

“Το τελευταίο δέντρο, κρατήστε το για να κρεμαστείτε”.

Στο βίντεο που έχει αναρτηθεί στο youtube με τον χαρακτηριστικό τίτλο “η ειρηνική διαμαρτυρία ενός δέντρου”, η νεαρή ακτιβίστρια βρίσκεται περικυκλωμένη από 4 (!) αστυνομικούς που προφανώς όλοι έπρεπε να επέμβουν για να μπορέσουν να ελέγξουν μία λεπτοκαμμωμένη γυναίκα ντυμένη ως δέντρο.

Σε ερώτηση γυναίκας που βρισκόταν στο σημείο γιατί την διώχνουν, αστυνομικός έσπευσε να της απαντήσει:

“Την γνωρίζετε την κυρία; Εδώ γιατί ήρθατε;”

Σε νέα ερώτηση “γιατί η κοπέλα δε μπορεί να σταθεί εκεί;” ο αστυνομικός της απάντησε ότι “το μήνυμά της είναι αρκετά απειλητικό” για να ακουστεί ένας άλλος αστυνομικός να λέει “κυρία θα πάτε στο αυτόφωρο χωρίς λόγο και αιτία. Θα πάτε στον εισαγγελέα”.

Στο τέλος της επιτράπηκε να σταθεί λίγο σε απόσταση 500 μέτρων από τη Βουλή (πιο κοντά θα γινόταν …απειλητική) ώστε η γυναίκα που βρισκόταν εκεί να τραβήξει σε βίντεο ένα σύντομο μήνυμά της.

Είπε η ακτιβίστρια:

“Δεν έχω προσβάλλει κανένα και θέλουν να με πάνε στο τμήμα για προσαγωγή, για αυτόφωρο, επειδή είναι απειλητικό το σύνθημά μου, επειδή είμαι ξυπόλητη και επειδή δείχνω απείθεια κατά της αρχής”.

Και συνέχισε λέγοντας ότι είναι νόμιμο να καταπατείς το περιβάλλον και να δημιουργείς νόμους για την υπεράσπιση της καταπάτησης και είναι παράνομη η διαμαρτυρία ενάντια στην καταπάτηση.

“Απαγορεύεται να διαμαρτύρεσαι ειρηνικά”, κατέληξε, ενώ οδηγήθηκε στο αστυνομικό όχημα.

Δείτε το βίντεο:

Να σημειώσουμε ότι η ακτιβίστρια τελικώς μετά την εξακρίβωση αφέθηκε ελεύθερη.

agonaskritis.gr