Χανιώτης ταξιτζής βρήκε τσαντάκι με 4.500 ευρώ και το παρέδωσε – Δεν είχε χαθεί μέσα στο αμάξι του

Χανιώτης ταξιτζής βρήκε τσαντάκι με 4.500 ευρώ και το παρέδωσε – Δεν είχε χαθεί μέσα στο αμάξι του

Μια πράξη εντιμότητας που δεν συναντάμε κάθε μέρα καταγράφηκε την Πέμπτη, όταν ο Χανιώτης οδηγός ταξί, Νίκος Ροβυθάκης, εντόπισε στον δρόμο ένα τσαντάκι και αποφάσισε να σταματήσει για να το μαζέψει.

aeweb

“Ήμουν φορτωμένος, είχα πάρει κούρσα από το αεροδρόμιο για Αποκόρωνα και όπως φεύγαμε από το αεροδρόμιο, είδα στο πλάι του δρόμου αυτό το τσαντάκι. Σταμάτησα και το πήρα και όταν το άνοιξα είδα ότι είχε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό μέσα αλλά και τραπεζικές κάρτες”, δήλωσε ο κ. Ροβιθάκης στο zarpanews.gr.

Πήγε τους πελάτες στον προορισμό τους και μετά παρέδωσε στην αστυνομία το τσαντάκι, το οποίο περιείχε περίπου 4.500 ευρώ.

Το… εύρημα ανήκε σε τουρίστα, ο οποίος, για καλή του τύχη, είχε μόλις έρθει στα Χανιά για διακοπές. Την ίδια ημέρα, εντοπίστηκε από την αστυνομία και κλήθηκε να παραλάβει το τσαντάκι και τα λεφτά.

Πέρα από το φιλότιμο της πράξης, πρέπει να σημειωθεί και το ότι δεν ήταν αντικείμενο που είχε χαθεί μέσα στο ταξί του αλλά απλώς έτυχε να το δει στον δρόμο.

“Δουλεύουμε στο ταξί πάνω από 30 χρόνια και έχω κατά καιρούς βρει και άλλα. Μια φορά επί δραχμών, μια μητέρα είχε μαζί της τα λεφτά για να αποπληρώσει το στεγαστικό δάνειο του γιου της και τα ξέχασε μέσα στο ταξί”, είπε ο κ. Ροβυθάκης. “Ωστόσο το παράπονο που έχω είναι ότι δεν έλαβα ένα ευχαριστώ. Και δεν εννοώ χρήματα, δεν θέλω χρήματα, αλλά δεν άκουσα ένα ευχαριστώ έστω από το τηλέφωνο από τον άνθρωπο που είχε χάσει το τσαντάκι”.

Ο πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών ταξί, Ηλίας Καραπατάκης, έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Ροβυθάκη, επισημαίνοντας ότι ήταν μια πράξη φιλότιμη και έντιμη, που δείχνει τον πραγματικό άνθρωπο πίσω από τα στερεότυπα που υπάρχουν για το επάγγελμα του ταξιτζή.

Φωτο αρχείου