Χανιώτης σεφ “χρυσός” πρεσβευτής της Κρητικής κουζίνας! (φωτο)

Χανιώτης σεφ “χρυσός” πρεσβευτής της Κρητικής κουζίνας! (φωτο)
aeweb

Μεγάλη διάκριση για τον Χανιώτη σεφ Βενέδικτο Αναστασιάδη. Ο σεφ των κρεοπωλείων “Μπούρμπος” αναδείχθηκε “χρυσός” πρεσβευτής της Κρητικής κουζίνας, για τις δημιουργίες του με βάση το κρέας, από τον οργανισμό GTBB (Greek Taste Beyond Borders – Ελληνική γεύση πέρα από σύνορα), που προάγει την ελληνική κουζίνα σε όλο τον κόσμο.

Όπως αναφέρεται στην σελίδα της βράβευσής του, πρόκειται για ταλαντούχο σεφ και ειδικό σε δημιουργίες με βάση το κρέας. Εργάζεται σε κρεοπωλείο στα Χανιά και γνωρίζει τα της Κρητικής Γαστρονομίας και τις αρχές της Κρητικής μαγειρικής.

Οι εξαιρετικές μαγερικές και δημιουργικές του ικανότητες του έδωσαν τη δυνατότητα να προβάλλει και να προάγει την Κρητική γαστρονομία, επηρεασμένος από τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες τάσεις, επικοινωνόντας με τον γαστρονομικό κόσμο ως επαγγελματίας υψηλού επιπέδου.

Ο Βενέδικτος Αναστασιάδης πιστοποιήθηκε και βραβεύτηκε από τον οργανισμό GTBB με το χρυσό μετάλλιο ως επαγγελματίας σεφ και δημιουργός κρεατοπαρασκευασμάτων, αλλά και ως πρεσβευτής των αξιών και της ποιότητας της Κρητικής κουζίνας.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Ο σεφ Βενέδικτος Αναστασιάδης είναι απόφοιτος του Κ.Ε.Τ.Ε.Κ ΟΑΕΔ. Τμήμα Μαγείρων, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1996, ξεκινώντας την δική του πορεία στη μαγειρική.

Η εμπειρία του είναι πολυετής, ξεκινώντας από την Λέσχη Αξιωματικών στην Κω, σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, ενώ υπήρξε και ο ίδιος ιδιοκτήτης.

Παράλληλα, έχει διδάξει σε πολλά σεμινάρια, αλλά και ως καθηγητής στο ΕΠΑΛ Χανίων, ενώ κατά καιρούς έχει εμφανιστεί και στην τηλεόραση σε στήλες μαγειρικής σε διάφορες εκπομπές.

Από το 2012 έως το 2015 συνέχισε την πορεία του στο εξωτερικό.

Επέστρεψε στην Ελλάδα και από το 2015 συνεργάζεται με τα κρεοπωλεία “Μπούρμπος”, με τις δικές του γευστικές προτάσεις, αλλά και ως υπεύθυνος της “ζεστής γωνιάς”.

parakritika.gr