Χανιώτης γιατρός “άγγιξε” το 10 στην Ιατρική Αθηνών!

Χανιώτης γιατρός “άγγιξε” το 10 στην Ιατρική Αθηνών!

Ο Τηλέμαχος Κουτουράτσας αποφοίτησε από τη Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου με βαθμό 9,85!

Πρώτος, με την υψηλότερη βαθμολογία από την Ιατρική Σχολή Αθηνών αποφοίτησε Χανιώτης γιατρός. Πρόκειται για τον Τηλέμαχο Κουτουράτσα, που έπιασε σχεδόν το απόλυτο “10” της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, λαμβάνοντας βαθμό πτυχίου 9,85.

Ο Χανιώτης επιστήμονας πρόκειται να ασκήσει την Ιατρική στις ΗΠΑ λαμβάνοντας την ειδικότητά του στη Χειρουργική και θα επικεντρωθεί στον τομέα της έρευνας.
Μιλώντας στα “Χ.ν” ο Χανιώτης γιατρός, εξέφρασε τη μεγάλη χαρά του για το αποτέλεσμα καθώς ήταν κάτι που δεν περίμενε ενώ αναφερόμενος στα μελλοντικά σχέδια του, σημείωσε πως επιθυμία του είναι να δώσει εξετάσεις ιατρικής πιστοποίησης για τις Ηνωμένες Πολιτείες, ώστε να συνεχίσει εκεί με έρευνα και ειδικότητα. «Και αν μου το επιτρέψει η ζωή να επιστρέψω στην Ελλάδα, αλλά στην Ελλάδα μόνο στην Κρήτη! Στην Ελλάδα θέλω να επιστρέψω ως ειδικευμένος γιατρός» μας λέει ενώ δεν κρύβει την αγωνία του για την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία της χώρα μας.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

Αναφερόμενος στην μετάβαση του για έρευνα στις ΗΠΑ, κάνει λόγο για ένα δύσκολο εγχείρημα, ωστόσο πιστεύει πως «τώρα που είμαι νέος πρέπει να δοκιμάσω 1000 πράγματα, ας πετύχουν τα 10». Για τον ίδιο, ισχυρό κίνητρο, παραμένει η αγάπη για την Ιατρική. «Αν δεν αγαπούσα αυτό που έκανα δεν θα τα κατάφερνα. Προκαλεί βέβαια αμηχανία η αβεβαιότητα του μέλλοντος γιατί έχω θέσει ίσως μεγάλες προσδοκίες απ’ τον εαυτό μου. Αλλά όποιος δεν προσπαθεί δεν καταφέρνει και τίποτα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η σκληρή προσπάθεια έφερε το αναμενόμενο αποτέλεσμα για τον Τηλέμαχο ο οποίος άλλωστε το 2017 είχε βραβευτεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, καθώς ως μαθητής του 4ου ΓΕΛ Χανίων είχε ηγηθεί της τετραμελούς εθνικής αποστολής για την 27η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (ΙΒΟ) που είχε γίνει στο Βιετνάμ το 2016. Τότε τα “Χ.ν.” είχαν παρουσιάσει την διάκρισή του με τον Χανιώτη μαθητή να επισημαίνει ότι «όλες οι τίμιες προσπάθειες κάποια στιγμή δικαιώνονται» και πως «μέσα από επιμονή, ειλικρινή αφοσίωση και υπερβάσεις του συνηθισμένου είναι εφικτό να κατακτήσουμε τα όνειρά μας».

Χανιώτικα νέα