Χανιώτης έσφαξε το σκυλί του με κουζινομάχαιρο και δεν εμφανίστηκε καν στο Δικαστήριο

Χανιώτης έσφαξε το σκυλί του με κουζινομάχαιρο και δεν εμφανίστηκε καν στο Δικαστήριο

Χανιώτης έσφαξε το σκυλί του με κουζινομάχαιρο και δεν εμφανίστηκε καν στο Δικαστήριο

Καταδικάστηκε τελεσίδικα από το Εφετείο Χανίων, παρόλο που δεν παρουσιάστηκε ο άνθρωπος που είχε σφάξει το σκυλί του με κουζινομάχαιρο μπροστά στα μάτια των γειτόνων, στο Πασακάκι, το 2013.

Το περιστατικό χαρακτηρίζεται από την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία ως ένα από τα πιο στυγερά εγκλήματα σε βάρος ζώων: “Χαράματα, ο στυγερός δολοφόνος άρπαξε το κουζινομάχαιρο και έσφαξε το μικρό και ανήμπορο στις ορέξεις του ζώο με 3 μαχαιριές στο λαιμό εκ των οποίων η μια του έκοψε την καρωτίδα

Τα ουρλιαχτά πόνου ξύπνησαν την γειτονιά που πετάχτηκε έντρομη και ειδε τον δολοφόνο να κρατά το κουζινομάχαιρο και να σφάζει το σκυλί του.

Μας είπαν ότι το σκυλί έζησε στα χέρια του μια βασανισμένη ζωή , με συνεχές ξύλο αλλά κανείς δεν μας ειδοποίησε ,ώστε να το απαλλάξουμε απο το βασανιστή του μέχρι την νύχτα εκείνη που το σκυλάκι βρήκε μαρτυρικό θάνατο .

Αν αναρωτιέστε γιατί το έκανε η απάντησή του στο δικαστήριο, όπου οδηγήθηκε με τη διαδικασία του αυτόφωρου, είναι οτι δεν του άρεσε η εικόνα να ζευγαρώνει το ζώο του” αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου.

Ο δράστης, καταδικάστηκε τα πρώτα εκείνα χρόνια που τέθηκε σε εφαρμογή ο νόμος για την προστασία των ζώων, σε 2 χρόνια ποινή φυλάκισης και 5.500 χρηματικό ποινικό πρόστιμο και άσκησε έφεση

Το δικαστήριο μάλιστα τότε , όταν ο Συνήγορος των Ζώων δεν ήταν μια νομική πραγματικότητα όπως συμβαίνει σήμερα , δέχθηκε την παράσταση πολιτικής αγωγής για λογαριασμό του συλλόγου μας Η Προστασία των Ζώων για πρώτη φορά στα δεδομένα της Κρήτης .

Η έφεσή του εκδικάστηκε προχθές στο Εφετείο στα Χανιά και απορρίφθηκε ενώ ως μάρτυρας κατέθεσε η πρόεδρος του συλλόγου, Νατάσα Μπομπολάκη στο πρώτο δικαστήριο και ήταν παρούσα ως μάρτυρας και στο Εφετείο.

Η απόφαση πλέον έχει τελεσιδικήσει και βάσει του νόμου τον περιμένει τώρα το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ για τον θάνατο του δύστυχου σκυλιού , το οποίο δεν είχε βεβαιωθεί το 2013 εντός της νόμιμης προθεσμίας

Άμεσα θα προσκομίσουμε την απόφαση στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα ώστε να προχωρήσει η διαδικασία καταβολής του ποσού.

zarpanews.gr