Χανιώτης έπιασε ληστή μέσα στο σπίτι του – Τον… ξανασυνάντησε απ’ έξω μετά από μια εβδομάδα

Χανιώτης έπιασε ληστή μέσα στο σπίτι του – Τον… ξανασυνάντησε απ’ έξω μετά από μια εβδομάδα

Χανιώτης έπιασε ληστή μέσα στο σπίτι του – Τον… ξανασυνάντησε απ’ έξω μετά από μια εβδομάδα

Όταν συλλάμβανε με τα ίδια του τα χέρια τον ληστή μέσα στο σαλόνι του σπιτιού του, το τελευταίο πράγμα που περίμενε, ήταν να τον ξαναδεί μπροστά του μετά από μια εβδομάδα.

Κι όμως, στην Ελλάδα όλα γίνονται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του zarpanews.gr ένας 33χρονος Χανιώτης, είχε μια απίθανη εμπειρία, όταν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, αντίκρισε έναν Ρομά να στέκεται μέσα στο σαλόνι του σπιτιού του, στον τρίτο όροφο, έχοντας πηδήξει πιθανότατα από διπλανό μπαλκόνι.

Ο μόνος λόγος που η ληστεία απέτυχε ήταν ότι ο 33χρονος δεν είχε προλάβει να κοιμηθεί.

Μάλιστα, ακινητοποίησε ο ίδιος τον ληστή, κάλεσε την Αστυνομία, η οποία τον συνέλαβε και τη Δευτέρα παρέστη στη δίκη που έγινε με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Ο 33χρονος υποστηρίζει ότι ο Ρομά, παλιός “γνώριμος” της Αστυνομίας, είχε ήδη προηγούμενη καταδίκη με αναστολή και παρόλα αυτά καταδικάστηκε ξανά σε οκτώ μήνες φυλάκισης με αναστολη και αφέθηκε ελεύθερος.

Αποτέλεσμα ήταν μετά από δύο μέρες να ξαναδεί τον επίδοξο ληστή κατάφατσα, στον δρόμο δίπλα στο σπίτι του, στην περιοχή της Πλατείας 1866.

Ευτυχώς βέβαια δεν τον είδε μέσα στο σπίτι του, θα έλεγε κάποιος κακεντρεχής.

Το ζήτημα όμως που ανακινεί ο 33χρονος, στην πραγματικότητα είναι σοβαρό. Ποια ασφάλεια να αισθανθεί ο πολίτης, όταν βλέπει να κυκλοφορούν έξω από το σπίτι του, άνθρωποι που πριν από λίγο αποπειράθηκαν να τον ληστέψουν και μάλιστα πέρασαν από τη διαδικασία της ελληνικής δικαιοσύνης;

Καλή η επιείκεια, αλλά μήπως το παρακάναμε πια; Και αν ευαγγελιζόμαστε τον νόμο και την τάξη, μήπως πραγματικά να βάζαμε μια τάξη;

zarpanews.gr