Χανιώτες μαθητές έφτιαξαν το… FeedBot – Ένα ρομπότ που μπορεί να τρέφει τα αδέσποτα (video)

Χανιώτες μαθητές έφτιαξαν το… FeedBot – Ένα ρομπότ που μπορεί να τρέφει τα αδέσποτα (video)

Στις εγκαταστάσεις του zarpanews.gr και του Zarpa Radio 89,6 βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης μαθητές του 2ου Γυμνασίου Χανίων που ξεχώρισαν στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών με το FeedBot. Το ρομπότ αυτό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τάισμα αδέσποτων ζώων, ανέφεραν οι μαθητές, γεμίζοντας αυτόματα με νερό και τροφή τα δοχεία όταν αδειάζουν.

Οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους μίλησαν στην εκπομπή της Άννας Παπακωνσταντίνου και του Γιώργου Κολομπάκη για το FeedBot, ενώ έκαναν και μια παρουσίαση του πώς λειτουργεί.

“Ήταν εθελοντικό, αρχίσαμε τον Νοέμβριο και τελειώσαμε τον Ιούλιο”, είπε ο Νίκος, μέλος της ομάδας. “Feed Bot το βγάλαμε γιατί ταΐζει και είναι ρομπότ. Έχει μια δεξαμενή με νερό και ένα δοχείο για τροφή. Με ένα λάστιχο ενώνεται με τη βρύση και έχει αισθητήρες που ελέγχουν όταν τελειώνει το φαγητό ή το νερό και δίνουν εντολή να ξαναγεμίσουν τα δοχεία.”

Ο Δημήτρης, επίσης μέλος της ομάδας, δήλωσε ότι ήταν σχετικά εύκολο στην υλοποίηση.

Ο Γιώργος, μαθητής της Β’ Γυμνασίου, είπε: “Μου αρέσει η ρομποτική. Θα θέλαμε να υπάρχει μάθημα ρομποτικής στο σχολείο”.

Η Φιλίνα, μέλος της ομάδας, είπε ότι όλοι δούλεψαν ως ομάδα και τα κατάφεραν.

Τέλος, ο Θοδωρής, ανέφερε ότι δεν έχει ακόμα δοκιμαστεί το ρομπότ σε πραγματικές συνθήκες.

O διευθυντής του σχολείου, Αντώνης Αθανασάκης ανέφερε ότι “η συμμετοχή στο διαγωνισμό αποφασίστηκε χάρη και στον πατέρα ενός από τα παιδιά της ομάδας, του κ. Σάββα Πιπερίδη, ο οποίος είναι καθηγητής στο Πολυτεχνείο και ασχολείται με τη ρομποτική εκεί. Η ομάδα έχει 13 παιδιά, είχαν αρχίσει 25 μέσω διαδικτύου. Και το εντυπωσιακό ήταν ότι το σχολείο έκλεισε τον Ιούνιο και συνεχίζαμε να μαζευόμαστε τον Ιούλιο με τα παιδιά στο Πολυτεχνείο για να ολοκληρώσουμε το ρομπότ”.

Η καθηγήτρια πληροφορικής Αθηνά Τζιάκη ανέφερε ότι στο μάθημα που διδάσκει δεν υπάρχει αναφορά στη ρομποτική, αλλά περισσότερο στον προγραμματισμό. “Όμως, τα παιδιά χρειάζονται απλά ένα ερέθισμα και αν αυτό δοθεί, εμφανίζουν τις δυνατότητές τους”.

Δείτε το βίντεο από την επίσκεψη στο zarpanews:

zarpanews.gr