Χανιώτες «έταζαν» αγροτικά σε υποψήφιους αγοραστές και τους «έτρωγαν» τα χρήματα!

Χανιώτες «έταζαν» αγροτικά σε υποψήφιους αγοραστές και τους «έτρωγαν» τα χρήματα!

Πάνω από 10.000 ευρώ σε διάστημα σχεδόν ενός μήνα είχαν καταφέρει να αποσπάσουν από υποψήφιους αγοραστές αγροτικών οχημάτων, δύο Χανιώτες στον δήμο Κισσάμου!

aeweb

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, ο 62χρονος κι ο 46χρονος με πρόσχημα την εισαγωγή και την εμπορία μεταχειρισμένων αγροτικών οχημάτων από το εξωτερικό, εντόπιζαν υποψήφιους αγοραστές και λάμβαναν προκαταβολές, χωρίς να παραδίδουν τα οχήματα!

Είχαν σκαρφιστεί ό,τι ήταν δυνατό, προκειμένου να είναι πειστικοί, όπως παραστατικά έγγραφα οχημάτων, δικαστικές αποφάσεις αλλά και αποφάσεις άρσης κατάσχεσης οχημάτων με πινακίδες κυκλοφορίας, βρίσκοντας πάντα μια δικαιολογία, για την καθυστέρηση των παραλαβών.

Οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν τον έναν από τους δύο Χανιώτες, ενώ μετά από οργανωμένη επιχείρηση, κατάφεραν να εντοπίσουν και τον δεύτερο, όπου μετά από έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκαν έγγραφα σχετιζόμενα με την υπόθεση.
Επίσης, σε βάρος του 46χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης 25ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος Πρωτοδικείου Αθηνών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθησαν χθες (10.03.2023) το πρωί από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισάμου δυο ημεδαποί (62 και 46 ετών) κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας.

Ειδικότερα, στην ανωτέρω υπηρεσία περιήλθαν πληροφορίες ότι οι ημεδαποί με το πρόσχημα της εισαγωγής και εμπορίας μεταχειρισμένων οχημάτων από το εξωτερικό, εντόπιζαν υποψήφιους αγοραστές και λάμβαναν χρηματικά ποσά ως προκαταβολή χωρίς ωστόσο να τους παραδίδουν τα οχήματα.

Προκειμένου να πείσουν τους αγοραστές για τη νομιμότητα των ενεργειών τους παρουσίαζαν σε αυτούς διάφορα παραστατικά έγγραφα των οχημάτων (άδεια κυκλοφορίες κ.α) και δικαστικές αποφάσεις άρσης κατάσχεσης οχημάτων με πινακίδες κυκλοφορίας αλλοδαπής ενώ για την καθυστέρηση παραλαβής των οχημάτων προφασίζονταν διάφορες αντικειμενικές δυσκολίες.

Μετά από οργανωμένη επιχείρηση, αστυνομικοί της ανωτέρω υπηρεσίας κατέλαβαν τον 62χρονο ημεδαπό κατά το χρόνο που παραλάμβανε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 500 ευρώ από παθόντα για κάλυψη μεταφορικών εξόδων οχήματος που βρισκόταν δήθεν στο Τελωνείο Ηρακλείου.

Στη συνέχεια εντοπίσθηκε και ο έτερος ημεδαπός και σε έρευνα που έγινε στην κοινή τους οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και έγγραφα σχετιζόμενα με την υπόθεση.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση της ανωτέρω υπηρεσίας οι ημεδαποί, με την ανωτέρω μέθοδο και τη χρήση πλαστών εγγράφων κατά το χρονικό διάστημα από 15.02.2023 έως και 10.03.2023 είχαν προβεί στην εξαπάτηση έξι ημεδαπών αποσπώντας από αυτούς συνολικά 10.240 ευρώ.

Επίσης σε βάρος του 46χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης 25ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος Πρωτοδικείου Αθηνών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Η προανάκριση διενεργείται από Αστυνομικό Τμήμα Κισαμου.