Παραλία Σεϊτάν Λιμάνια

Διεύθυνση

σειτάν λιμάνια

GPS

35.55190195, 24.193404352843



Η παραλία Σεϊτάν Λιμάνια ή παραλία του Στεφάνου είναι μια υπέροχη παραδεισένια μικροσκοπική παραλία με βαθυγάλανα νερά, αλλά και καταραμένη…

Βρίσκεται στα βορειοανατολικά του νομού Χανίων στο δήμο Ακρωτηρίου και απέχει 22 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων και 2 χιλίομετρα ανατολικά του χωριού Χωρδάκι.

Το όνομα Σεϊτάν Λιμάνια είναι Τούρκικο και σημαίνει λιμάνι του Σατανά, η ονομασία οφείλεται στην μεγάλη επικινδυνότητα των ρευμάτων στην περιοχή και το γεγονός ότι ο κολπίσκος βρίσκεται ανάμεσα σε κάθετους και απότομους βράχους αποτελούσε σημαντικό κίνδυνο για τα πλοία τα παλαιότερα χρόνια.

Τα τελευταία χρόνια η παραλία έχει γίνει διάσημη και βρίσκεται πλέον στην 4 θέση στο TripAdvisor.

Παραλία Σεϊτάν Λιμάνια tips – πρόσβαση

Η παραλία Σειτάν λιμάνια έχει χαλίκι και άμμο που έρχονται από το κοντινό λατομείο μέσα από το Φαράγγι Διμπλοχάχαλο.

Η πρόσβαση είναι λίγο δύσκολη αφού πρέπει να κατεβείτε ένα απότομο αλλά βατό μονοπάτι που σε περίπου 15 λεπτά θα σας φέρει σε αυτό το μικρό επίγειο παράδεισο.

Να θυμάστε ότι πρέπει να φοράτε αθλητικά παπούτσια και να έχετε μεγάλο βάρος μαζί σας.
Δίπλα βρίσκονται δυο παράλληλοι στενόμακροι όρμοι, πολύ καλά προστατευμένοι από το κύμα, αλλά δεν είναι προσβάσιμη και κατάλληλη για μπάνιο.

-> Αν δεν σας αρέσει η πολυκοσμία, θα πρέπει να αποφύγετε να πάτε στην παραλία τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Σεϊτάν Λιμάνια παροχές

Στα Σεϊτάν Λιμάνια δεν διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντους, τουαλέτες, καντίνα για αυτό πριν κατεβείτε πρέπει να έχετε φροντίσει να έχετε αρκετό νερό και τα απαραίτητα για την παραλία.

Αν δεν σας αρέσει η πολυκοσμία, θα πρέπει να αποφύγετε να πάτε στην παραλία τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Παραλίες Χανιά