Χανιά – Ένας μαγευτικός προορισμός

Χανιά – Ένας μαγευτικός προορισμός

Τα Χανιά αποτελούν ένα μαγευτικό προορισμό στην Κρήτη και είναι ένας πραγματικός όμορφος νομός που σε ταξιδεύει πέρα από τα όρια του παραδοσιακού ελληνικού τοπίου αφενός και του χρόνου αφετέρου.

Με τις ατελείωτες αμμώδες παραλίες, τα άγρια φαράγγια, τα σπήλαια, τα ενδημικά φυτά και ζώα, τους απέραντους ελαιώνες και πορτοκαλεώνες κι ένα συνδυασμό από αγριάδα και θάλασσα, ενθουσιάζει και τους πιο δύσκολους επισκέπτες.

Στην ορεινή ενδοχώρα του διατηρεί ξεχασμένα από το χρόνο χωριά, σκορπισμένα εκκλησάκια και μοναστήρια, πύργους και κάστρα.

Όλη η περιοχή είναι ένας ιδιαίτερα ενδιαφέρων αρχαιολογικός χώρος και συγχρόνως ένας παράδεισος για περιηγήσεις ορειβασίες και σπορ.

Οι ανασκαφές τόσο στην πόλη των Χανίων όσο και στην επαρχία απέδειξαν την ύπαρξη οικισμών από την προϊστορική εποχή έως σήμερα.

Το ήπιο μεσογειακό κλίμα (με θερμοκρασίες το χειμώνα γύρο στου 12 C και το καλοκαίρι στους 30 C), η ξεχωριστή κρητική διατροφή, η γνωριμία με έθιμα που αλλού τείνουν να ξεχαστούν και η εγκάρδια φιλοξενία των νησιωτών, κερδίζουν τον επισκέπτη του ευλογημένου τόπου.

Τα Χανιά αποτελούν έναν ιδανικό προορισμό για μικρούς, μεγάλους, οικογένειες και ζευγάρια.

read: Chania tourist information

Are you looking for: Things to do in Chania, Chania shopping, Chania restaurant, Chania airport, Chania bus, Chania town, chania web camera, Chania weather

Χανιά – Η πόλη

Chania old port by drone luxury events
Photo by Drone luxury events

Μπορείτε να περιηγηθείτε στα παραδοσιακά πετρόκτιστα σοκάκια της πόλης που περικλείουν την ιστορία τόσων αιώνων.

Από την παλαιολιθική εποχή στην Ενετική περίοδο, έπειτα στην Οθωμανική και τέλος στην περίοδο της περίφημης Κρητικής Πολιτείας, τα Χανιά αποτελούν μια ελληνική πόλη ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, την όποια οπωσδήποτε κανείς πρέπει να επισκεφθεί.

Σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε την Παλιά πόλη των Χανίων που αποτελεί μια από τις ομορφότερες πόλεις ολόκληρης της Μεσογείου.

Στο κέντρο της Παλιάς πόλης μπορείτε να επισκεφθείτε για φθηνό και ποιοτικό φαγητό τα παραδοσιακά ταβερνάκια που βρίσκονται εκεί.

Επίσης δε λείπουν και οι ταβέρνες με ζωντανή μουσική που οι τιμές τους παραμένουν σε φυσιολογικά επίπεδα, προσφέροντας ψυχαγωγία και διασκέδαση ταυτόχρονα.

Τα εστιατόρια που μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε είδους απαιτήσεις είναι πολλά.

Είτε είναι κρυμμένα σε παραδοσιακά σοκάκια, είτε έχουν θέα το λιμάνι και τον επιβλητικότατο φάρο…

Το φάσμα των απολαύσεων και των γεύσεων στα Χανιά είναι τεράστιο και εμπεριέχει πολυπολιτισμικά στοιχεία ικανά να καλύψουν οποιαδήποτε γαστρονομική προτίμηση.

Μπορείτε εύκολα να βρείτε οικονομικά καταλύματα που εξυπηρετούν τις ανάγκες σας και παρέχοντάς σας ταυτόχρονα την απαιτούμενη ποιότητα.

Το κόστος προκειμένου να περάσει κάποιος μερικά αξέχαστα μερόνυχτα στα Χανιά δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, ακόμα και για τις οικογένειες.

Υπάρχουν προσφορές κατάλληλες για οικογένειες που συμφέρουν ως προς τις συνολικές υπηρεσίες που προσφέρουν.

Με την έγκαιρη και κατάλληλη έρευνα, το θέμα του κόστους μπορεί να ξεπεραστεί.

Ετοιμάστε τις βαλίτσες σας και προετοιμάστε ψυχολογικά τους εαυτούς σας για ένα ταξίδι που θα μείνει χαραγμένο στο μυαλό σας…

Χρωματισμένο με τις πιο όμορφες αποχρώσεις ενός ηλιοβασιλέματος στα Χανιά.

Η γλυκιά αλμύρα της θάλασσας συνυφασμένη με την ιστορία τόσων αιώνων προκαλεί τις αισθήσεις αφυπνίζοντας τες παράλληλα.

Η αύρα του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με τα πανέμορφα κτήρια σε παρασέρνει σε ένα ταξίδι στο χρόνο, δίχως τέλος…

visit Chania Tourism for more info