Η Κρήτη 2ος καλύτερος προορισμός για φαγητό στον κόσμο το 2023

Η Κρήτη 2ος καλύτερος προορισμός για φαγητό στον κόσμο το 2023

Μια σπουδαία διάκριση κατέκτησε η Κρήτη ως ο 2ος καλύτερος προορισμός για φαγητό στον κόσμο το 2023 στα βραβεία της Tripadvisor

Ισχυρή είναι η ελληνική παρουσία στα βραβεία που ανακοίνωσε η Tripadvisor για το 2023, με τους καλύτερους προορισμός στον κόσμο και στην Ευρώπη.

Φαγητό και ποτό στα Χανιά

Η Κρήτη αναδείχθηκε 2ος καλύτερος προορισμός στον κόσμο για φαγητό 7ος  δημοφιλέστερος προορισμός στον κόσμο και 4ος δημοφιλέστερος προορισμός στην Ευρώπη

Ισχυρή είναι η ελληνική παρουσία στα βραβεία που ανακοίνωσε η Tripadvisor για το 2023, με τους καλύτερους προορισμός στον κόσμο και στην Ευρώπη με την Κρήτη να έχει ιδιαίτερη θέση.

Στις σχετικές Λίστες, η Ελλάδα έχει παρουσία στις Λίστες με τους δημοφιλείς προορισμούς, με τους καλύτερους προορισμούς για φαγητό με τα καλύτερα μέρη για πολιτισμό και με τους καλύτερους προορισμούς για φυσικά τοπία.

Στην ευρωπαϊκή λίστα με τους δημοφιλέστερους προορισμούς, πρώτο είναι το Λονδίνο, δεύτερη η Ρώμη και τρίτο το Παρίσι.

Ρόδος αναδείχθηκε 12ος δημοφιλέστερος προορισμός στην Ευρώπη και η Σαντορίνη 15ος δημοφιλέστερος προορισμός στην Ευρώπη. Επιπλέον, η Ζάκυνθος αναδείχθηκε 17ος καλύτερος προορισμός στον κόσμο για φυσικά τοπία.

Να σημειωθεί, ότι κάθε χρόνο, το Tripadvisor αναλύει τις εκατομμύρια κριτικές που υποβάλλονται στην πλατφόρμα του τους τελευταίους 12 μήνες από μια παγκόσμια κοινότητα εκατοντάδων εκατομμυρίων ταξιδιωτών.

Φέτος, οι Προορισμοί Επιλογής Ταξιδιωτών εκτείνονται σε έξι υποκατηγορίες: Δημοφιλείς προορισμοί, Προορισμοί στη μόδα, Καλύτεροι προορισμοί για φαγητό, Καλύτερα μέρη για σκι, Καλύτεροι προορισμοί για φυσικά τοπία προορισμοί και Καλύτερα μέρη για πολιτιστικό τουρισμό.

Οι καλύτεροι προορισμοί για φαγητό στο κόσμος

Στη λίστα οι καλύτεροι προορισμοί για φαγητό, που παρουσιάζει τους δημοφιλείς προορισμούς των ταξιδιωτών συνολικά από την περασμένη χρονιά, η Ρώμη στην Ιταλία κατάκτησε την 1η θέση με την Κρήτη να ακολουθεί (δείτε την λίστα).

  Στη λίστα Δημοφιλών Προορισμών το Ντουμπάι διατηρεί την 1η θέση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Αναλυτικά, οι καλύτεροι προορισμοί για το 2023 σύμφωνα με τους χρήστες της πλατφόρμας, είναι οι εξής:

  Η Κούβα βρίσκεται στη 1η θέση στους προορισμούς ανά τον κόσμο που είναι της μόδας να επισκεφθεί για το 2023. Αυτή η κατηγορία αποκαλύπτει προορισμούς με τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση ενδιαφέροντος στο Tripadvisor, υποδεικνύοντας νέες περιοχές που είναι σε άνοδο.

  Από τότε που οι ΗΠΑ χαλάρωσαν κάποιους ταξιδιωτικούς περιορισμούς τον Μάιο και με την προσθήκη νέων δρομολογίων απευθείας πτήσεων, η διάθεση των ταξιδιωτών για την Κούβα έχει αυξηθεί. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί το Χόι Αν, στο Βιετνάμ και στην τρίτη θέση ο Μαυρίκιος.

  Η Ασία είναι η κορυφαία περιοχή της τάσης σε αυτήν την κατηγορία, καταλαμβάνοντας τις μισές από τις 10 πρώτες θέσεις. Περαιτέρω, το ντεμπούτο του έκανε το Τζούνο της Αλάσκας, ως ο Νο. 1 προορισμός  που είναι της μόδας στις Ηνωμένες Πολιτείες για το 2023.

  Μια ιδιαίτερα επίκαιρη κατηγορία, με πλήθος ταξιδιωτών που αναζητούν ταξίδια για σκι, το Tripadvisor αποκαλύπτει τα καλύτερα μέρη για σκι, σύμφωνα με εκείνους που γέμισαν τις πίστες το 2022. Με το εκπληκτικό τοπίο και την ιδιαίτερη ορεινή κουλτούρα, το Whistler, στον Καναδά, είναι φέτος ο Νο. 1 προορισμός σκι στον κόσμο.

  Νέα κατηγορία για το 2023 είναι οι καλύτεροι προορισμοί για φυσικά τοπία. Σε αυτήν την κατηγορία, ο Μαυρίκιος καταλαμβάνει την πρώτη θέση. Ένας παράδεισος σε τροπικό νησί, 1.200 μίλια μακριά από τις ακτές της νοτιοανατολικής Αφρικής, ο Μαυρίκιος φιλοξενεί καταρράκτες, περιοχές άγριας ζωής και εθνικά πάρκα, καθιστώντας τον την τέλεια απόδραση για τους λάτρεις της φύσης. Μία ακόμη νέα κατηγορία φέτος είναι τα καλύτερα μέρη για πολιτισμικές αναζητήσεις και πολιτιστικές δραστηριότητες. Ενώ κάθε πόλη έχει τη δική της, μοναδική κουλτούρα,  η λίστα αυτή αποκαλύπτει τις απόλυτες αγαπημένες αποδράσεις των ταξιδιωτών. Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Fes στο Μαρόκο, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

  πηγή: travel.gr με πληροφορίεα από την tripadvisor – Photo: Αμαλία Κωβαίου