Ψηλά στις προτιμήσεις τα Ελληνικά τυριά – Τα Χανιά ανάμεσα στις καλύτερες πόλεις για φαγητό

Ψηλά στις προτιμήσεις τα Ελληνικά τυριά – Τα Χανιά ανάμεσα στις καλύτερες πόλεις για φαγητό

Επτά εξαιρετικά ελληνικά τυριά έχουν βρεθεί στην περίφημη λίστα του TasteAtlas με τα 100 καλύτερα τυριά στον κόσμο.

*Στην κεντρική φωτογραφία Κρητική Γραβιέρα από το τυροκομείο Κωστάκης στα Χανιά

Στην πρώτη τριάδα της κατάταξης, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, βρίσκονται τα ιταλικά τυριά Παρμεζάνα Ρετζιάνο, Μοτσαρέλα ντι Μπούφαλα Καμπάνια και Στρατσίνο ντι Κρεσέντζα, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται η ελληνική γραβιέρα Νάξου.

Τα επόμενα ελληνικά τυριά που ξεχώρισαν είναι στην 14η θέση το Μελίχλωρο Λήμνου (ΠΟΠ), στην 23η η γραβιέρα Κρήτης, στην 31η το κρασοτύρι Κω (ΠΓΕ), στην 32η το Καλαθάκι Λήμνου, στην 41η η κεφαλογραβιέρα και στη θέση 46 το κεφαλοτύρι.

Σημειώνεται ότι το TasteAtlas κατέταξε πρόσφατα την ελληνική κουζίνα ως τη δεύτερη καλύτερη στον κόσμο, μετά την ιταλική και την ιαπωνική, που μοιράζονται την πρώτη θέση.

Επιπλέον, επτά παραδοσιακά ελληνικά πιάτα βρέθηκαν στη λίστα με τα 100 καλύτερα φαγητά στον κόσμο, αντιπροσωπεύοντας αξιοπρεπώς την χώρα μας. Οι επιλογές περιλαμβάνουν τον ντάκο, τα παϊδάκια, το γιουβέτσι, τον γύρο, το κοκορέτσι, το κλέφτικο και το σουβλάκι. Ειδικά για το κοκορέτσι ξέσπασε διαδικτυακός “πόλεμος” μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Επιπλέον, ο ντάκος κατακτά την πρώτη θέση ως η καλύτερη σαλάτα στον κόσμο για το 2023, ενώ η χωριάτικη σαλάτα κατέκτησε την 4η θέση.

Εκτός από τα ελληνικά τυριά – Πέντε ελληνικές πόλεις στις καλύτερες του κόσμου για φαγητό

Το TasteAtlas δημοσίευσε, επίσης, τη λίστα με τις 100 καλύτερες πόλεις στον κόσμο για φαγητό.

Στη λίστα αυτή φιγουράρουν πέντε ελληνικές πόλεις, με τις τέσσερις μάλιστα στην 50άδα.

Έτσι, στη 19η θέση βρίσκεται το Ηράκλειο (με βαθμολογία 4,60), στην 21η η Αθήνα (4,60), στην 22η η Θεσσαλονίκη (4,59), στην 26η τα Χανιά (4,57) και στην 70ή το Μεσολόγγι (4,41).

Η Κρήτη, μάλιστα, στέφθηκε 4η καλύτερη περιοχή για φαγητό στον κόσμο.