Χανιά: Ζευγάρι εξαπατούσε πολίτες με δήθεν άρρωστο παιδί

Χανιά: Ζευγάρι εξαπατούσε πολίτες με δήθεν άρρωστο παιδί

Μεγάλο θράσος επέδειξε ένα ζευγάρι από περιοχή της Δυτικής Αττικής, το οποίο με διάφορες δικαιολογίες, είτε με πρόσχημα την δήθεν βαριά ασθένεια του παιδιού τους είτε με υποτιθέμενη απειλή έξωσης αποσπούσε, μεγάλα χρηματικά ποσά εξαπατώντας εκκλησίες, φιλανθρωπικά σωματεία και ανυποψίαστους πολίτες.

Η εμβέλεια της δράσης του ζευγαριού εκτείνονταν σε διάφορες περιοχές, καθώς είχε απασχολήσει περιοχές όπως το Ηράκλειο, τα Χανιά, την Κίσσαμο και την Θεσσαλονίκη.

Η δράση τους όμως άρχισε να «ξεσκεπάζεται» όταν η γυναίκα, προσποιούμενη την κοινωνική λειτουργό του Δήμου Κισσάμου, κάλεσε Μονή που βρίσκεται στην περιοχή ζητώντας χρήματα, υποστηρίζοντας ότι μάζευε χρήματα για ένα άρρωστο παιδί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποδέκτες των τηλεφώνων προχώρησαν σε καταγγελία με τους αστυνομικούς της Κισσάμου να αρχίζουν να «ξετυλίγουν το κουβάρι» της υπόθεσης, πέφτοντας στην συνέχεια πάνω σε μεγάλο αριθμό καταγγελιών.

Η 44χρονη εμφανιζόταν ως κοινωνική λειτουργός, υπάλληλος στην πρόνοια, στο Δήμο και την Περιφέρεια. Το ζευγάρι αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απάτης από κοινού κατ’ εξακολούθηση και της αντιποίησης αρχής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εξιχνιάστηκαν συνολικά 21 υποθέσεις απάτης, ενώ στο λογαριασμό που φαίνεται ότι χρησιμοποιούσαν, είχαν κατατεθεί συνολικά 6.075 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Εξιχνιάστηκαν σήμερα (23.11.2021) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, είκοσι μία υποθέσεις απάτης (18 τετελεσμένες και τρείς απόπειρες) οι οποίες διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές της Χώρας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών (άνδρας και γυναίκα ) κατηγορουμένων για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, άγνωστη επικοινωνούσε τηλεφωνικά με υπευθύνους Ιερών Ναών και Φιλόπτωχων Σωματείων προσποιούμενη υπάλληλο Δημοσίου Φορέα.

Παρουσίαζε ψευδή γεγονότα ως αληθινά, και τους έπειθε να καταβάλουν διάφορα χρηματικά ποσά σε λογαριασμό που τους υποδείκνυε.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι από την 31.08.2021 έως και την 12.11.2021 η ημεδαπή είχε διαπράξει τις ανωτέρω απάτες ενώ ο λογαριασμός στον οποίο γίνονταν οι καταθέσεις ανήκε σε ημεδαπό.

Στον συγκεκριμένο λογαριασμό είχε κατατεθεί συνολικά το χρηματικό ποσό των έξι χιλιάδων εβδομήντα πέντε ευρώ (6075) ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου».

neakriti