Χανιά: Υγειονομικοί σε αναστολή: «Ζούμε με μηδέν εισόδημα υπό το φάσμα όχι της φτώχειας, αλλά της πείνας» (φωτο – Video)

Χανιά: Υγειονομικοί σε αναστολή: «Ζούμε με μηδέν εισόδημα υπό το φάσμα όχι της φτώχειας, αλλά της πείνας» (φωτο – Video)

Με 110 λιγότερους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο, σε Κέντρα Υγείας και στο ΕΚΑΒ δουλεύει το σύστημα υγείας στα Χανιά, από την ημέρα που τέθηκαν σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.

Τους τελευταίους δύο μήνες ζουν «υπό το φάσμα όχι της φτώχιας αλλά της πείνας» όπως οι ίδιοι δηλώνουν και παρ’ όλα αυτά δεν κάνουν πίσω με τις κινητοποιήσεις τους να συνεχίζονται.

«Έχουν παραδεχθεί και οι πολιτικοί και οι γιατροί ότι οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν κανονικά. Επομένως γιατί αυτή η αδιακρισία; Για ποιον λόγο αυτή η πίεση να εμβολιαστούμε και μόνο έτσι να γυρίσουμε στην δουλειά μας; Δεν το σκέφτομαι καθόλου να εμβολιαστώ. Έχω τους λόγους μου να εμβολιαστώ γιατί κάθε μέρα.

Οι φόβοι μου αυξάνονται πάρα πολύ γιατί κάθε μέρα βλέπω αυτό που γίνεται με τους εμβολιασμένους, που μπαίνουν συνέχεια μέσα με προβλήματα στο καρδιολογικό, στο νευρολογικό, εμφράγματα» δήλωσε ο Πέτρος Χριστουλάκης – εργαζόμενος ως μηχανικός – ηλεκτρονικός μηχανικός της Βιοιατρικής.

«Οι συμβάσεις των υγειονομικών δεν ανανεώθηκαν άρα και αυτοί βρέθηκαν στον δρόμο. Οι εν αναστολή υγειονομικοί έχουμε σηκώσει όλοι την πανδημία στην πλάτη μας. Μόνοι.

Από την μία η υποστελέχωση , από την άλλη η αναστολή των αδειών, από την άλλη το μακρόν της πανδημίας… Οι αναστολές μας δημιουργούν επαγγελματική εξουθένωση με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους αλλά και για τους ασθενείς τους οποίους φροντίζουν» επεσήμανε η κα Κυριακή Λιγοψυχάκη, Γενική γιατρός – Επιμελητήρια Α’

«Να επιστρέψουμε άμεσα στις δουλειές μας με rapid ή μοριακό τεστ» 

Οι υγειονομικοί, ζητούν να κάνουν rapid test ή pcr όπως έκαναν μέχρι τις 31 Αυγούστου. «Να επιστρέψουμε άμεσα στις δουλειές μας. Όπως με δύο rapid test εργάζονται συνάδελφοι που για λόγους υγείας έχουν απαλλαγεί τον εμβολιασμό. Γνωρίζουμε ότι οι συνάδελφοί μας και εμβολιασμένος νοσεί και μεταδίδει. Άρα πρέπει να δώσουμε έμφαση στα ατομικά μέτρα προστασίας» πρόσθεσε η κα Λιγοψυχάκη.

«Αυτή την στιγμή βρίσκονται με έναν τιμητικό και άδικο νόμο και εκβιαστικό σε αναστολή, που είναι κάτι πρωτόγνωρο, με μηδέν εισόδημα υπό το φάσμα όχι της φτώχειας πλέον, αλλά το φάσμα της πείνας. Ένα βασανιστήριο» τόνισε ο κος Οδυσσέας Παπαμίχος, ορθοπεδικός της κλινικής του Νοσοκομείου ο οποίος εργάζεται ακόμα, καθώς έχει νοσήσει.

«Ο φόβος δεν είναι ούτε μετρήσιμος, ούτε παρεξηγήσιμος. Ή πρέπει να ξεπεράσει τον φόβο του να κάνει το εμβόλιο, ή να κάνει αυτό που κάνουμε εμείς, στις σκηνές εδώ και 3 μήνες.

Είμαστε 3 μήνες απλήρωτοι, με μηδέν μισθό δεν μπορούμε να μπούμε στον ΟΑΕΔ, δεν μπορούμε να δουλέψουμε πουθενά γιατί δεν μπορούμε να κολλήσουμε ένσημα πουθενά γιατί δεν μας αφήνει. Είμαστε εγκλωβισμένοι. Και δεν είμαι εγώ που βγάλαν σε αναστολή. Έχω τρία παιδιά, έχω οικογένεια, είναι άνθρωποι από πίσω. Έχουμε υποχρεώσεις που δεν καλύπτονται» σημείωσε ο κος Μπάμπης Σταθόπουλος, εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ.

                

zarpanews.gr