Χανιά: Βομβαρδισμένο τοπίο το κολυμβητήριο – Εικόνες σοκ

Χανιά: Βομβαρδισμένο τοπίο το κολυμβητήριο – Εικόνες σοκ

Τουλάχιστον τραγικές δείχνουν οι φωτογραφίες, που μαρτυράνε όμως απόλυτα την θλιβερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κολυμβητήριο Χανίων.

Μια εικόνα η οποία παραπέμπει σε… πολεμικό σκηνικό αν μη τι άλλο, κάτι βέβαια που είναι γνωστό, ωστόσο η αποτύπωση δείχνει το ακριβές μέγεθος του προβλήματος. Ενα σκηνικό που πραγματικά δίνει την εντύπωση βομβαρδισμένου τοπίου! Κι όμως, σε αυτούς ακριβώς τους χώρους προπονούνται εκατοντάδες αθλητές καθημερινά και μάλιστα αρκετοί εξ αυτών φτάνουν και διακρίνονται μέχρι και σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Είναι ξεκάθαρο πως τα έργα που έγιναν με την αφαίρεση των επικίνδυνων σκέπαστρων και η τοποθέτηση των “νέων” πυλώνων στην 50άρα πισίνα δε λύνουν τα μεγάλα, χρόνια και πάγια προβλήματα που αντιμετωπίζει το κολυμβητήριο. Εδώ είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζονται πολλές και βαθιές τομές, είναι δε μονόδρομος να προχωρήσουν εδώ και τώρα, άμεσα, οι μελέτες απ’ τον ΟΑΚ και να υπογραφεί η προγραμματική με το υφυπουργείο Αθλητισμού. Είναι σαφές ότι ο αθλητισμός και η κοινωνία των Χανίων δεν μπορούν να περιμένουν, είναι ασύλληπτο εν έτει 2021 να υπάρχουν τέτοιοι “αθλητικοί” χώροι στην Ελλάδα και μάλιστα -το εντελώς απίστευτο- οι αθλητές που το χρησιμοποιούν να φέρνουν συνεχείς, μεγάλες και επαναλαμβανόμενες διακρίσεις!

Η εικόνα του κολυμβητηρίου όπως είναι αυτή τη στιγμή έρχεται σε μία περίοδο που η Αννα Ντουντουνάκη που θεωρείται η καλύτερη Ελληνίδα κολυμβήτρια και μία από τις κορυφαίες στον κόσμο έθιξε και πάλι το ζήτημα με τα προβλήματά, λέγοντας πως είναι παρατημένο εντελώς.

Αμφιβάλλει κανείς;

Φωτογραφίες: Θεόφιλος Κυριακόπουλος