Χανιά: Βαρύς ο φόρος αίματος στους δρόμους – Έξι διασωληνώσεις μέσα σε επτά ημέρες!

Χανιά: Βαρύς ο φόρος αίματος στους δρόμους – Έξι διασωληνώσεις μέσα σε επτά ημέρες!

«Ανοικτή» πληγή αποτελούν τα δυστυχήματα στους δρόμους της Κρήτης. Χρόνο με το χρόνο, ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους όχι στον ΒΟΑΚ, αλλά κυρίως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο ή και εντός των πόλεων, αυξάνεται σταθερά.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Γιάννης Λιονάκης, ήδη 27 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους το 2022, ενώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, καταγράφηκαν 19 ανθρώπινες απώλειες.

Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην οδηγική τους συμπεριφορά τους το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, αφού το επίμαχο διάστημα, το νησί κατέχει την πρώτη θέση σε τροχαία στο σύνολο των Ελληνικών Περιφερειών.

Τις τελευταίες επτά ημέρες έχουμε 6 διασωληνωμένους ανθρώπους κάτω των 40 ετών, μετά από τροχαία που σημειώθηκαν στα Χανιά.

Το 2021 ήταν κατά 63% πιο «θανατηφόρο» από το 2020, με 49 πολίτες να χάνουν τη ζωή τους. Το 2020 μετρήσαμε 30 νεκρούς.

Και παρά την πάντα επίκαιρη συζήτηση για την επικινδυνότητα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, τα περισσότερα τροχαία συμβαίνουν στους επαρχιακούς δρόμους του νησιού. Ενδεικτικά, το 2022 4 άνθρωποι χάθηκαν σε τροχαία στον ΒΟΑΚ, 6 εντός των πόλεων και 17 στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Λιονάκη

ertnews Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Μάνος Παπαδάκης