Χανιά: Τραυματισμός τουρίστριας από άσκοπους πυροβολισμούς στον Αποκόρωνα

Χανιά: Τραυματισμός τουρίστριας από άσκοπους πυροβολισμούς στον Αποκόρωνα

Το «έθιμο» των άσκοπων πυροβολισμών που τόσες προσπάθειες έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό να καταπολεμηθεί, παρ’ ολίγο να στοιχίσει τη ζωή μιας 46χρονης τουρίστριας σε χωριό των Χανίων.

Το περιστατικό σημειώθηκε απογευματινές ώρες σε ταβέρνα στον Στύλο Αποκορώνου, όταν η 46χρονη Ελβετίδα, ένοιωσε ένα έντονο κάψιμο στο ώμο. Προφανώς είχε βληθεί από αδέσποτη σφαίρα, λόγω άσκοπων πυροβολισμών που άγνωστοι ως τώρα δράστες έριχναν σε άλλο σημείο του χωριού.

Άμεσα αστυνομικοί έφτασαν στο χωριό να να ερευνήσουν τις συνθήκες τραυματισμού της γυναίκας. Σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται οι πυροβολισμοί να προήλθαν από κοινωνικό γεγονός που ελάμβανε χώρα στον Στύλο. Η 46χρονη, ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφρά και η κατάσταση της δεν εμπνέει ανησυχία.

Δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από διασώστες του ΚΥ Βάμου, που έσπευσαν με ασθενοφόρο στην περιοχή.

Σύλληψη 57 χρόνου σε χωριό του Δ.Πλατανιά

Σε άλλο περιστατικό αστυνομικοί του Α.Τ Πλατανιά συνέλαβαν έναν 57 χρόνο, διότι όπως διαπιστώθηκε στη διάρκεια εορταστικής εκδήλωσης στο σπίτι του, έπεσαν άσκοποι πυροβολισμοί, που δεν πέρασαν απαρατήρητοι.

Την επομένη το πρωί αστυνομικοί του παρουσία δικαστικού ενήργησαν κατ’οικον έρευνα, ενώ στον αύλειο χώρο βρήκαν και περισυνέλλεξαν 27 κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων.

Ο 57χρονος οδηγήθηκε στο Α.Τ Πλατανιά όπου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων, διατάραξη της κοινής ησυχίας αλλά και υποθαλψη, αφού ο 57 χρόνος δεν κατονόμασε τους υπαίτιους που είχαν προβεί στην ρίψη των άσκοπων πυροβολισμών στην οικία του το προηγούμενο βράδυ.

Ρεπορτάζ – Σύνταξη: Παντελής Χουλάκη ertnews.gr