Χανιά: Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου «25ης Μαρτίου 1821»

Χανιά: Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου «25ης Μαρτίου 1821»

Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νίκου Καλογερή:

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021 θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Α΄ Γ Ε Ν Ι Κ Α

  1. Από την 8η πρωινή της 23ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου, ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών καταστημάτων και των καταστημάτων ΝΠΔΔ και ΙΔ και των πλοίων που ναυλοχούν στα λιμάνια Σούδας και Χανίων.
  2. Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων ΝΠΔΔ και των τραπεζών, τις βραδινές ώρες της 24ης και της 25ης Μαρτίου και των σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι της Σούδας.

Β΄ Ε Ι Δ Ι Κ Α

ΠΕΜΠΤΗ 25 Μαρτίου

ΩΡΑ 07.30

Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.

Ώρα 08:30

Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.

Ώρα 10:45

Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Ώρα 11:15

  • Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων.
  • Κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, τον ΑΔΦΧ εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων και το Δήμαρχο Χανίων.
  • Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πεσόντων υπέρ της Πατρίδας.
  • Εθνικό Ύμνος.

Ώρα 17:30

Επίσημη υποστολή της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.

Δεδομένης της έκτακτης κατάστασης η οποία επικρατεί στη χώρα μας λόγω της πανδημίας, θα τηρηθούν αυστηρά οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις ασφαλείας στην Ιερά Μητρόπολη όπως και στο χώρο του Ηρώου.

Η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου παρακαλείται να ρυθμίσει τα της ιεροτελεστίας στις 25 Μαρτίου, η 5η ΤΑΞ.ΠΖ παρακαλείται να διαθέσει σαλπιγκτή και να φροντίσει για την τοποθέτηση ιστού και Ελληνικής σημαίας (από την ΛΑΦ) και την τοποθέτηση τραπεζιού με τραπεζομάντηλο, καθώς και την τοποθέτηση πυραμίδων από όπλα και κράνη με θυμίαμα για την επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο, οι υπεύθυνοι του Δήμου Χανίων παρακαλούνται όπως φροντίσουν για την καθαριότητα και τον ευπρεπισμό του Ηρώου και του περιβάλλοντος χώρου του και για την εγκατάσταση μικροφωνικής συσκευής στο Ηρώο. Η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων παρακαλείται να ρυθμίσει την τάξη εντός και εκτός του Μητροπολιτικού Ναού, όπως και στους χώρους του Ηρώου.