Χανιά: Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο είναι έτοιμο αλλά δεν ανοίγει αν δεν το εγκαινιάσει ο Μητσοτάκης! (φωτο)

Χανιά: Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο είναι έτοιμο αλλά δεν ανοίγει αν δεν το εγκαινιάσει ο Μητσοτάκης! (φωτο)

Στην… διεθνή συγκυρία και στις αποφάσεις του Πρωθυπουργού επαφίεται το μέλλον της λειτουργίας του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων στην Χαλέπα, το οποίο είναι «σχεδόν πανέτοιμο» όπως έκανε γνωστό χθες και σήμερα η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη!

«Το νέο αρχαιολογικό μουσείο των Χανίων είναι σχεδόν ολοκληρωμένο, τα αντικείμενα είναι στις προθήκες και ίσως χρειάζεται μια μικρή πινελιά από την αρχαιολογική υπηρεσία των Χανίων προκειμένου να παραδοθεί καταρχήν στους πολίτες και ύστερα στους πολυπληθείς επισκέπτες του νομού» είπε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι η λειτουργία του «θα δώσει μια νέα πολιτιστική και απόλυτα αναπτυξιακή διάσταση στην πόλη».

Ερωτηθείσα για τον χρόνο των εγκαινίων ανέφερε: «Αυτό θα το δούμε, είναι κάτι το οποίο θα συζητήσουμε με τον Πρωθυπουργό» ενώ κατά την χθεσινή της παρουσία στο Δημαρχείο είχε αναφέρει ότι «μπορεί και να είχαν γίνει ήδη τα εγκαίνια αν δεν είχε προκύψει αυτή η διεθνής συγκυρία»!

Ερωτηθείσα ακόμα για το πότε προγραμματίζεται η λειτουργία του μουσείου, απάντησε ότι «αυτά τα δύο πάνε μαζί» (σ.σ. εγκαίνια και λειτουργία).

Πάντως εάν πράγματι το μουσείο είναι έτοιμο, η στάση αυτή προκαλεί εντύπωση δεδομένου ότι ήδη έχει καθυστερήσει πάνω από 2 χρόνια το άνοιγμα του νέου μουσείου ενώ τα Χανιά είναι χωρίς αρχαιολογικό μουσείο το ίδιο διάστημα καθώς το παλιό έχει κλείσει για την μεταφορά των εκθεμάτων. Και όλα αυτά στο άνοιγμα της τουριστικής περιόδου.

Παρόντες στην επίσκεψη της Υπουργού ήταν οι βουλευτές Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Μανούσος Βολουδάκης και Βασίλης Διγαλάκης ενώ την υπουργό ξενάγησε στο νέο μουσείο η προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων Χανίων, Ελένη Παπαδοπούλου και στελέχη της υπηρεσίας.

zarpanews.gr