Χανιά: “Τίτλοι τέλους” για τις ιστορικές εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στη Σούδα

Χανιά: “Τίτλοι τέλους” για τις ιστορικές εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στη Σούδα
aeweb

Τίτλοι τέλους για τις ιστορικές εγκαταστάσεις της ΕΡΤ Χανίων στη Σούδα καθώς εκτιμάται ότι τον Φεβρουάριο θα μεταφερθούν τα στούντιο και οι υπηρεσίες της κρατικής ραδιοφωνίας σε ενοικιαζόμενο κτήριο στην περιοχή της Χρυσοπηγής.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της ΕΡΤ Χανίων Γιάννη Κτιστάκη η μεταστέγαση κρίθηκε αναγκαία για λόγους τόσο τεχνικούς όσο και υγιεινής καθώς το ιδιόκτητο, ιστορικό κτήριο της ΕΡΤ στη Σούδα παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα με την υγρασία. «Ο γιατρός εργασίας αλλά και η τεχνική υπηρεσία έκριναν με εκθέσεις τους ακατάλληλο τον χώρο για εργασία», σημείωσε σχετικά και πρόσθεσε ότι αυτή την περίοδο «βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο για τη διαμόρφωση του ισογείου χώρου που θα πάμε».

Οι νέες εγκαταστάσεις της ΕΡΤ Χανίων, που θα εκτείνονται σε έναν χώρο περίπου 200 τμ, βρίσκονται στην οδό Χρυσοπηγής 23, ενώ το μίσθωμα δεν είναι υψηλό, όπως διευκρίνισε ο προϊστάμενος της ΕΡΤ Χανίων. «Σύμφωνα με την εκτίμηση των κεντρικών υπηρεσιών της ΕΡΤ τον Φεβρουάριο θα αρχίσουμε να μεταφερόμαστε στο νέο κτήριο», πρόσθεσε ο κ. Κτιστάκης. Πάντως δεν είναι ακόμα γνωστό τι πρόκειται να γίνει το παλιό, ιστορικό κτήριο στην κάτω Σούδα που στεγάζει υπηρεσίες της κρατικής ραδιοφωνίας από τη δεκαετία του ΄50.

Οπως διευκρίνισε ο προϊστάμενος της ΕΡΤ Χανίων το συγκεκριμένο θέμα το χειρίζεται κεντρικά η ΕΡΤ και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό τι πρόκειται να γίνει στο παλιό κτήριο. ΔΗΜ. ΜΑΡ.

haniotika-nea.gr