Χανιά: Θετικές προοπτικές για τη ροή τουριστών Ιούλιο και Αύγουστο

Χανιά: Θετικές προοπτικές για τη ροή τουριστών Ιούλιο και Αύγουστο

Για την τουριστική κίνηση στα Χανιά και την πρόοδο των εμβολιασμών μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η τουριστική κίνηση του Ιουνίου δεν ήταν η αναμενόμενη, ωστόσο «ο Ιούλιος και ο Αυγουστος θα πάνε πολύ καλά. Υπάρχει και εγχώριος τουρισμός».

aeweb

Όπως είπε ο κ. Σημανδηράκης ζητούμενο είναι η επίτευξη του 50% του τουριστικού προϊόντος του 2019 αλλά και «με την πρόοδο εμβολιασμού να είμαστε πιο ασφαλείς και να πετύχουμε επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου».

Όλη η τοπική αγορά των Χανίων έχει τα μάτια της στις ταξιδιωτικές οδηγίες άλλων χωρών όπως η Σκανδιναβία και η Μεγάλη Βρετανία.

Σε ότι αφορά στους εμβολιασμούς, μέχρι τώρα, το 45% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί στα Χανιά. «Να ξεπεραστεί η ρητορική μη ορθολογισμού και συνωμοσίας και να προχωρήσουμε συντεταγμένα στον εμβολιασμό» ζήτησε ο δήμαρχος.

Τέλος έκανε λόγο ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στον κλάδο της εστίασης ζουν με ανασφάλεια για το τι θα συμβεί και αν θα ξανά μπει λουκέτο στα καταστήματά τους τον χειμώνα.