Χανιά: Τέσσερις νεκροί από επιπλοκές του κορωνοϊού στο Νοσοκομείο – Δύο αεροδιακομιδές σε νοσοκομεία της Αθήνας

Χανιά: Τέσσερις νεκροί από επιπλοκές του κορωνοϊού στο Νοσοκομείο – Δύο αεροδιακομιδές σε νοσοκομεία της Αθήνας

Δραματική ήταν η νύχτα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, με τέσσερις συνανθρώπους μας να χάνουν την ζωή τους από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 64χρονο άντρα ο οποίος νοσηλεύονταν στην ΜΕΘ covid, μία 85χρονη γυναίκα η οποία νοσηλεύονταν στην κλινική κορωνοϊού Ι, μία 93χρονη γυναίκα και έναν 87χρονο άντρα οι οποίοι νοσηλεύονταν στην κλινική κορωνοϊού ΙΙ.

Κι όλα αυτά σε ένα “περιβάλλον” πίεσης για το Νοσοκομείο Χανίων, όπου ΜΕΘ και κλινικές Covid έχουν φτάσει κατάσταση “συναγερμού”, αφού η πληρότητα προσεγγίζει το 100%!

Την ίδια στιγμή, οι ειδικοί εξακολουθούν να θεωρούν τον τρέχοντα μήνα (Ιανουάριο) ως εξαιρετικά επικίνδυνο και ότι σημάδια ύφεσης ίσως δούμε από τον Φεβρουάριο.

Πλέον ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στο νοσοκομείο “Αγ.Γεώργιος”  από την αρχή του έτους, μέσα δηλαδή σε 27 ημέρες ανέρχεται στους 33!

Σήμερα Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, οι νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Κρήτης φτάνουν τις 234.

Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, νοσηλεύονται συνολικά 37 ασθενείς, εκ των οποίων οι 27 διασωληνωμένοι.

Οι περισσότερες νοσηλείες σήμερα, 79 στο σύνολο, καταγράφονται στο νοσοκομείο Χανίων.

Δύο αεροδιακομιδές σε νοσοκομεία της Αθήνας

Σε εξέλιξη ήταν το βράδυ της Τετάρτης οι προετοιμασίες για την αεροδιακομιδή δύο ασθενών από το Νοσοκομείο Χανίων στην Αθήνα, από το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, επρόκειτο για δύο γυναίκες 50 και 72 ετών που ήταν διασωληνωμένες και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά τους σε εξειδικευμένες νοσοκομειακές μονάδες στην Αθήνα, προκειμένου να υποβληθούν και οι δύο, σε περίπλοκη νευροχειρουργική επέμβαση εγκεφάλου.