Χανιά: Τελεσίγραφο στον Δήμο για τα αδέσποτα στο Νοσοκομείο Χανίων

Χανιά: Τελεσίγραφο στον Δήμο για τα αδέσποτα στο Νοσοκομείο Χανίων

Εισαγγελική παραγγελία για την απομάκρυνση των αδέσποτων σκυλιών που βρίσκονται στην αυλή του Νοσοκομείου Χανίων έλαβε ο Δήμος Χανίων, με χρονικό περιθώριο τριών ημερών να προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες.

Χανιά: Σταθμούς τροφής/νερού για τα αδέσποτα ζώα τοποθέτησε ο Δήμος (φωτο)

Και όλα αυτά όταν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, ένας πολίτης που πήγαινε στο Νοσοκομείο δέχθηκε επίθεση από σκυλιά που βρίσκονταν στην αυλή του Νοσοκομείου και τον δάγκωσαν και στα δύο πόδια.

Τα “Χ.Ν.” επικοινώνησαν με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Νικηφοράκη, που επιβεβαίωσε την εισαγγελική παραγγελία. «Έχουμε στείλει την προηγούμενη εβδομάδα δύο φορές συνεργείο που δεν τα βρήκε τα ζώα. Θα έλθουμε σε επικοινωνία με την διοίκηση του Νοσοκομείου ώστε να μας υποδείξουν τα σημεία όπου βρίσκονται για να τα μαζέψουμε.

Η εισαγγελέας έχει ζητήσει εντός τριών ημερών να τα έχουμε απομακρύνει και δεν θα σταματήσουμε αν δεν τα απομακρύνουμε» ανέφερε ο κ. Νικηφοράκης. Όταν μαζευτούν τα ζώα θα αποφασιστεί η διαχείριση τους σύμφωνα με την νομοθεσία (προβλέπεται η απελευθέρωση τους σε απόσταση από το Νοσοκομείο ή να δοθούν προς υιοθεσία αν υπάρξει ενδιαφέρον από πολίτη).

Εδώ και ένα χρόνο μετά την πιο αυστηρή παρακολούθηση της κίνησης προς το Νοσοκομείο λόγω covid και του ελέγχου στην είσοδο του είναι πιο δύσκολο οι διάφοροι ασυνείδητοι να μπουν στην αυλή του ιδρύματος και να εγκαταλείψουν εκεί τα ζώα τους. Για αυτό το λόγο και εκτιμάτε πως ο αριθμός τους εδώ και δώδεκα μήνες έχει μειωθεί πάρα πολύ.

haniotika-nea.gr