«Τα λέμε κάτω στην ταβέρνα»: Το άρθρο – ύμνος των Times στα Χανιά

«Τα λέμε κάτω στην ταβέρνα»: Το άρθρο – ύμνος των Times στα Χανιά

Ένας ακόμη «ύμνος» στο ελληνικό καλοκαίρι γράφτηκε στα ξένα Μέσα και συγκεκριμένα στους Times.

aeweb

Υπό τον χαριτωμένο τίτλο «See you down the taverna» («Τα λέμε κάτω στην ταβέρνα»), η βρετανική εφημερίδα εξηγεί «Γιατί η Ελλάδα είναι το μέρος που πρέπει να πας» και προτείνει στους αναγνώστες της κορυφαίους προορισμούς, όπως η Κρήτη, η Κέρκυρα και η Κεφαλλονιά.

Επισημαίνοντας ότι πλέον υπάρχουν δεκάδες απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα από την Σκωτία, το άρθρο των Times ξεχωρίζει και συστήνει το νησί της Κρήτης και πιο συγκεκριμένα τα Χανιά. «Το όμορφο λιμάνι της Κρήτης αποπνέει μια μεθυστική γοητεία της παλιάς πόλης με τη μεσαιωνική βενετσιάνικη αρχιτεκτονική, τα πολυσύχναστα εστιατόρια δίπλα στο λιμάνι και τις πολυσύχναστες λαϊκές αγορές», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Times.

Το άρθρο κάνει ξεχωριστή μνεία στην ιστορία, αλλά και την άγρια φύση των Χανίων. «Η ανθρωπότητα βρισκόταν εδώ από τους Μυκηναϊκούς χρόνους, το 1600 π.Χ. και τα ερειπωμένα κτίρια των Μυκηναίων προσελκύουν τους λάτρεις της αρχαιολογίας από πολύ μακριά», λέει, προτείνοντας στην συνέχεια στους «τυχοδιώκτες» επισκέπτες να διαβούν το φαράγγι της Σαμαριάς και να να εξερευνήσουν «παρθένα χωριά όπως ο Βάμος, γνωστός για το αυθεντικό κρητικό φαγητό».

Στην συνέχεια το άρθρο εξυμνεί την Κέρκυρα, που, όπως υπογραμμίζει, έχει ενταχθεί στα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, χάρη στα πανέμορφα απόκρημνα βουνά της, τις αμμώδεις παραλίες αλλά και την πολιτιστική της πρωτεύουσα, η οποία ξεχωρίζει για «τα ελικοειδή μεσαιωνικά σοκάκια, τα ενετικά φρούρια με μωσαϊκά και τις ταβέρνες» της. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα τοπικά προϊόντα, όπως «το πεντανόστιμο μέλι και οι ζουμερές ελιές» της Κέρκυρας.

eleftherostypos