Χανιά: Συνταξιούχος γιατρός είχε ιατρείο δίχως άδεια και εισέπραττε πενηντάρικα

Χανιά: Συνταξιούχος γιατρός είχε ιατρείο δίχως άδεια και εισέπραττε πενηντάρικα

Χανιά: Συνταξιούχος γιατρός είχε ιατρείο δίχως άδεια και εισέπραττε πενηντάρικα

Πιο συγκεκριμένα μια γυναίκα συνταξιούχος οδοντίατρος από τα Χανιά αποφάσισε (για δικούς της λόγους) να ασχοληθεί με την ομοιοπαθητική, δεχόμενη σε δικό της χώρο πελάτες και εισπράττοντας από αυτούς χρήματα χωρίς απόδειξη.

Η υπόθεση περιπλέκεται αφενός γιατί η συνταξιούχος εξέταζε τους πελάτες σε χώρο (εντός του Δήμου Χανίων) που δεν ήταν αδειοδοτημένος και η ίδια δεν τον είχε δηλώσει. Αφετέρου διότι η ίδια, ως οδοντίατρος δεν ήταν στα μητρώα του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων.

Το κυριότερο όμως, δεν εδικαιούτο να κάνει ομοιοπαθητική και να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε πελάτες. Αυτό γιατί, η γνωμοδότηση του ΚΕΣΥ αναφέρει ότι επιτρέπεται σε ιατρούς να προσφέρουν υπηρεσίες στην ομοιοπαθητική, υποστηρικτικά, μόνο σε ό,τι αφορά την ειδικότητα του εκάστοτε ιατρού και ποτέ σε άλλες ειδικότητες.

Η συγκεκριμένη οδοντίατρος, όπως γίνεται αντιληπτό, δεν παρείχε υπηρεσίες ομοιοπαθητικής, τουλάχιστον σύμφωνα με τις επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Flashnews.gr, μόνο στην ειδικότητα της οδοντιατρικής.

Το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, αστυνομικός έχοντας κλείσει ραντεβού, πήγε στο ιατρείο που βρίσκεται σε περιοχή περιαστικά των Χανίων, προσποιούμενος ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Στη διάρκεια της εξέτασης αποκάλυψε στη 48χρονη την ιδιότητα του και ακολούθησε έλεγχος από άνδρες της ίδιας υπηρεσίας που βρίσκονταν κοντά στο ιατρείο.

Η γυναίκα συνελήφθη αφού διαπιστώθηκε ότι δεν διαθέτει νόμιμη άδεια λειτουργίας του ιατρείου, ούτε και πτυχίο ομοιοπαθητικού γιατρού. Μάλιστα οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, στον έλεγχο που διενήργησαν βρήκαν ιατρικά εργαλεία, χειρόγραφα ιστορικά ασθενών και διάφορα σκευάσματα ομοιοπαθητικής τα οποία και κατέσχεσαν.

Μετά από διαδικασία που ακολουθήθηκε από την αστυνομία, η συνταξιούχος γιατρός συνελήφθη κατηγορούμενη για αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος και για άλλες παραβάσεις που άπτονται με τον παράνομο χώρο που δέχονταν τους πελάτες αλλά και για φορολογική διαφυγή, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερη και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Η δράση της 48χρονης κράτησε δύο χρόνια

Η γυναίκα εισέπραττε από κάθε πελάτη από 40-50 ευρώ ενώ, προκειμένου να διατηρήσει την πελατεία του αποβιώσαντα συζύγου της, κράτησε την ταμπέλα με το όνομα του στην είσοδο αναφέρει το neakriti.gr.

Η ίδια, απολογούμενη στους άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου υποστήριξε ότι επειδή ήταν δεμένη με τους πελάτες του συζύγου της, καθώς όσο ήταν στη ζωή τον βοηθούσε στο ιατρείο, συνέχισε να παρέχει υπηρεσίες γνωρίζοντας από ομοιοπαθητική.

Ο χρόνος για να δοθεί τέλος στη δράση της άρχισε να μετρά αντίστροφα από τη στιγμή που έγιναν οι πρώτες καταγγελίες.

Αρχικά διαπιστώθηκε ότι η 48χρονη δεν ήταν εγγεγραμμένη στον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων.

Πολύ γρήγορα οι ενδείξεις έγιναν αποδείξεις και η συνταξιούχος στρατιωτική οδοντίατρος πιάστηκε στα δίχτυα των αστυνομικών αρχών με την υπόθεση να παίρνει πια τη δικαστική οδό.