Χανιά: Συναγερμός στο νοσοκομείο – Δύο κρούσματα κορωνοϊού

Χανιά: Συναγερμός στο νοσοκομείο – Δύο κρούσματα κορωνοϊού

Χανιά: Συναγερμός στο νοσοκομείο – Δύο κρούσματα κορωνοϊού
explore Chania

Ένας άντρας 47 ετών και μια γυναίκα 45 ετών, απο τα Χανιά σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τα νέα αυτά περιστατικά, εκτός του ότι πρόκειται για κατοίκους Χανίων, με τον άντρα ( ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε ταξιδέψει στα εξωτερικό) να νοσηλεύεται στην μονάδα covid 19 του Νοσοκομείου και την γυναίκα να έχει τεθεί σε περιορισμό σπίτι της.

Παράλληλα με ευθύνη του ΕΟΔΥ και της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας γίνεται η ιχνηλάτιση των επαφών τους.
Σύμφωνα πάντως με την γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν απο τον ΕΟΔΥ, στα Χανιά καταγράφεται ένα κρούσμα, και σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, άφορά στην γυναίκα, ενώ ο άντρας σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ήρθε απο το εξωτερικό και εντάσσεται στα πέντε εισαγόμενα κρούσματα που αναφέρει η λίστα.

Συνολικα, απο την αρχή της πανδημίας, στο νομό Χανίων έχουν καταγραφεό έξι κρούσματα του νέου κορωνοϊού.

Στο μεταξύ ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 75 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4662, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες.

1290 (27.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2308 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 ετών. 2 (16.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 66.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 208 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (32.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα NA έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Flashnews.gr