Χανιά: Συγκλονιστικές μαρτυρίες για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών – Η περιέργη ανάρτηση του γιατρού

Χανιά: Συγκλονιστικές μαρτυρίες για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών – Η περιέργη ανάρτηση του γιατρού

«Είμαστε στην αρχή μιας τεράστιας έρευνας…» υπογραμμίζουν αστυνομικοί κύκλοι αναφερόμενοι στην πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με τα «κατά παραγγελία» βρέφη, τις πάμπτωχες γυναίκες που χρησιμοποιούνταν ως παρένθετες μητέρες, υποβάλλοντας τα σώματα τους σε συνεχείς ορμονοθεραπείες, τις παράνομες υιοθεσίες, τις παρεκκλίσεις στις διαδικασίες κρυοσυντήρησης ωαρίων, τις εικονικές εμβρυομεταφορές.

Χανιά: Πάνω από τρία εκατ. ευρώ είχαν «παρκάρει» σε offshores τα μέλη του κυκλώματος εμπορίας βρεφών!

Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν στο Cretalive ότι μόνο τα αρχεία που έχουν κατασχέσει οι αστυνομικοί από τις εγκαταστάσεις του Κέντρου, έγγραφα, σκληροί δίσκοι, υπολογιστές κλπ, καλύπτουν περίπου μία δεκαετία πίσω.

Είναι πολλές και διαφορετικές οι πτυχές που πρέπει να διερευνήσουν οι αρμόδιοι και το έργο των εισαγγελικών και δικαστικών Αρχών είναι εξίσου δύσκολο.

Ήταν πριν από μήνες όταν στο Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης έφθασε μία πληροφορία που ανέφερε ότι σε κάποια σπίτια στα Χανιά είχαν εγκατασταθεί πολλές εγκυμονούσες γυναίκες. Από αυτή την πληροφορία άρχισε σιγά-σιγά να ξετυλίγεται το κουβάρι αυτής της πολυσύνθετης υπόθεσης.

Όπως έγραψε το Cretalive, περίπου 30 αλλοδαπές γυναίκες, από χώρες των Βαλκανίων και της ανατολικής Ευρώπης, εντοπίστηκαν σε τέτοια σπίτια. Οι περισσότερες είναι σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης. Αυτές οι γυναίκες είναι υπό επιτήρηση. Ο εισαγγελέας αναμένεται να αποφανθεί αν θα χαρακτηριστούν θύματα εμπορίας ανθρώπων ώστε να τεθούν υπό την προστασία του νόμου και έτσι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση των παροχών που προσφέρει η ΜΚΟ Α21, με τη φιλοξενία τους σε δομές, στις οποίες είναι εξασφαλισμένη η διατροφή τους και η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Για κάθε μετακίνηση τους ωστόσο θα πρέπει να ενημερώνεται ο εισαγγελέας.

Στο «κάδρο» ύποπτη περίπτωση παράνομης υιοθεσίας

Στο μεταξύ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται, υπάρχει μία ακόμα ύποπτη περίπτωση παράνομης υιοθεσίας. Το βρέφος ζει από το 2022 στο σπίτι ζευγαριού σε πόλη της βορείου Ελλάδος, το οποίο φέρεται να είχε απορριφθεί από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες. Είχε δηλαδή κριθεί ως ακατάλληλο για υιοθεσία.

Τελικά, το ζευγάρι αυτό βρέθηκε με ένα μωρό στα χέρια, με μοναδικό χαρτί μία απλή εξουσιοδότηση από την φερόμενη βιολογική μητέρα του βρέφους. Στην εξουσιοδότηση αυτή εξέφρασε την επιθυμία το παιδί της να μεγαλώσει κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους. Και αυτή η περίπτωση βρίσκεται στο «κάδρο» των Αρχών και των αρμόδιων υπηρεσιών.

Αστυνομικοί κύκλοι πάντως τονίζουν ότι ανοίγουν πια τα στόματα, τόσο από τις γυναίκες που χρησιμοποιήθηκαν ως παρένθετες και σήμερα βρίσκονται με την κοιλιά στο στόμα, όσο και από εργαζόμενους στο Κέντρο αλλά και από κάποιους κατηγορούμενους.

Να σημειωθεί ότι το ελεγχόμενο Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής συνεχίζει να λειτουργεί με την άδεια της αρμόδιας Αρχής καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη ιατρικές διαδικασίες και πράξεις που εμφανίζονται απόλυτα νόμιμες και ως εκ τούτου γι’ αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχουν …σκιές. Από την άλλη, η δικογραφία δεν αφορά στο σύνολο του προσωπικού του Κέντρου. Υπάρχουν γιατροί, εργαζόμενοι στο Κέντρο, για τους οποίους η ΕΛ.ΑΣ δεν έχει κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο.

Ζευγάρι που παραλίγο να πέσει θύμα του κυκλώματος μίλησε για τα «τρελά» ποσά απόκτησης παιδιού ή εμβρυομεταφοράς

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία και οι μαρτυρίες για το κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών και βρεφών στα Χανιά.

Ζευγάρι που είχε πέσει θύμα των γυναικολόγων μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha για το κόστος να πάρει μια οικογένεια ένα γεννημένο μωρό ή για να προχωρήσει σε εμβρυομεταφορά.

«Θορυβημένοι αρχίσαμε να ψάχνουμε και να μιλάμε με κόσμο. Τότε μάθαμε για κάποια οροφοδιαμερίσματα κοντά σε πολύ γνωστή πλατεία των Χανίων, με 5 υπνοδωμάτια και τα οποία είχαν γυναίκες από τη Βουλγαρία, ως παρένθετες μητέρες. Η «τιμή» 70.000 ευρώ για να πάρεις ένα μωράκι έτοιμο. Μάθαμε ότι τα έτοιμα γονιμοποιημένα ωάρια για γονείς με αδυναμία γονιμοποίησης των δικών τους κοστίζει 7.000 – 9.000 ευρώ. Τότε αρχίσαμε να πιστεύουμε ότι η πρώτη εμβρυομεταφορά μας ήταν πλασματική και πως τα δύο γονιμοποιημένα μας ωάρια έγιναν προϊόν εμπορίας.»

Η περιέργη ανάρτηση του γιατρού

Την ίδια στιγμή, προκαλεί ερωτήματα μία ανάρτηση του επικεφαλής γιατρού πριν από λίγες ημέρες, στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Το ρηθέν του Καλλίμαχου… “Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος”, μαζί με τις ευχές για καλό σαββατοκύριακο και την φωτογραφία του γιατρού, ίσως και να αποτελεί την απάντηση για το ότι -πιθανώς- περίμενε τις εξελίξεις από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. τις επόμενες ημέρες.

Η ανάρτηση του γιατρού συνοδεύεται από δεκάδες υποστηρικτικά σχόλια γυναικών που έχουν βοηθηθεί από τον ίδιο στο να γίνουν μητέρες.

Η απολογία του την Κυριακή θα ρίξει ίσως φως στο ποιος είναι ο ευεργετηθείς αχάριστος…