Χανιά: Συγκέντρωση διαρκείας από υγειονομικούς σε αναστολή (φωτο)

Χανιά: Συγκέντρωση διαρκείας από υγειονομικούς σε αναστολή (φωτο)

Συγκέντρωση διάρκειας στην είσοδο του Νοσοκομείου Χανίων από τους υγειονομικούς που έχουν βγει σε αναστολή.

Οι εργαζόμενοι τοποθέτησαν σκηνές και σκοπεύουν να παραμείνουν μέχρι να δικαιωθούν και επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας τους.

Διαμαρτυρία υγειονομικών σε αναστολή στα Χανιά

Ξεκίνησε η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στις θέσεις τους…

Η αρχή γίνεται σύμφωνα με πληροφορίες από την Θεσσαλία ωστόσο προφανώς το μέτρο θα επεκταθεί άμεσα και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείο Υγείας  που απευθύνεται  στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια ( δηλαδή στη Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα), που παρουσιάζει το Zougla.gr,  επιστρέφουν σταδιακά στις δομές υγείας της περιοχής οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, ιατροί και νοσηλευτές.

Η εγκύκλιος αυτή αναφέρει πως υπεύθυνη για την τοποθέτηση αυτών των υγειονομικών σε ασφαλείς θέσεις για τους ίδιους και του συναδέλφους τους είναι η επιτροπή Λοιμωξιολογιας κάθε νοσοκομείου η οποία αποφασίζει σε συνεργασία μ τον διευθυντή του τμήματος.

 

Είναι προφανές πω αυτή η απόφαση του Υπουργείου Υγείας, ελήφθη λόγω της ιδιαίτερης πίεσης που ασκείται στο σύστημα Υγείας, ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία με αποτέλεσμα όπως παραδέχονται οι αρχές «να μην περισσεύει κανένας».

Τια αναφέρεται στην εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας της 4ης Οκτωβρίου:

«Αποφασίζουμε τα εξής: Για το υγειονομικό προσωπικό που υπέβαλλε αίτηση εξαίρεσης από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Η Επιτροπή Nοσοκομειακών Λοιμώξεων κάθε νοσοκομείου σε συνεργασία με τον διευθυντή του τμήματος που υπηρετεί και αναλόγως της ειδικότητάς του,  αποφασίζει για την τοποθέτησή του σε κατάλληλες θέσεις, για την προστασία τόσο του ίδιου του υγειονομικού προσωπικού, όσο και των ασθενών. Το εν λόγο υγειονομικό προσωπικό υποχρεούται στην ενέργεια διαγνωστικού ελέγχου δύο φορές την εβδομάδα με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test)».

Χανιά: Συγκέντρωση διαρκείας από υγειονομικούς σε αναστολή (φωτο)

Χανιά: Συγκέντρωση διαρκείας από υγειονομικούς σε αναστολή (φωτο)

φωτο Χανιώτικα νέα