Χανιά: Στον Εισαγγελέα οι τρεις Χανιώτες που κατηγορούνται για κλοπές από ΑΤΜ τραπεζών (φωτο)

Χανιά: Στον Εισαγγελέα οι τρεις Χανιώτες που κατηγορούνται για κλοπές από ΑΤΜ τραπεζών (φωτο)

Το κατώφλι του Εισαγγελέα Χανίων πέρασαν σήμερα το μεσημέρι οι τρείς Χανιώτες που συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Κυριακής την στιγμή που επιχειρούσαν να ανατινάξουν ΑΤΜ τράπεζας στο Κολυμπάρι Χανίων.

Πρόκειται για έναν 47χρονο, έναν 36χρονο και έναν 28χρονο, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, έκρηξη, κλοπές αυτοκινήτων και παράβαση του νόμου περί όπλων, για δύο κλοπές και οκτώ απόπειρες κλοπών από ΑΤΜ τις οποίες έκαναν από τον Δεκέμβριο του 2018 μέχρι και τις 8 Νοεμβρίου 2020.

Όπως ήταν αναμενόμενο και οι τρεις ζήτησαν και πήραν την προβλεπόμενη απο το Νόμο προθεσμία για να απολογηθούν, την ερχόμενη Τετάρτη.

Το χρονικό της αρχής και του τέλους

Λένε πως ο εγκληματίας επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος. Και όπως φαίνεται αυτό ισχύει στην περίπτωση των τριών Χανιωτών, οι οποίοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω την στιγμή που προσπαθούσαν να ανατινάξουν ΑΤΜ τράπεζας στο Κολυμπάρι του Δήμου Πλατανιά.

Πρόκειται για το ίδιο ΑΤΜ το οποίο φέρονται πως ανατίναξαν στις 8 Δεκεμβρίου 2018 σε σουπερ μάρκετ χρησιμοποιώντας – τότε – δυναμίτιδα. Μόνο που η πρώτη πράξη της «σταδιοδρομίας» τους δεν πήγε και τόσο καλά, καθώς το μεγαλύτερο τμήμα των χρημάτων έπεσαν μέσα στο σουπερ μαρκετ.

Έκτοτε συνέχισαν την δράση τους «βελτιώνοντας» την μέθοδο με την χρήση υγραερίου για την ανατίναξη των ΑΤΜ (μέθοδος Plofkraak) και σύμφωνα με την δικογραφία κατηγορούνται για δύο κλοπές και οκτώ απόπειρες κλοπών από ΑΤΜ τραπεζών.

Οι δύο κλοπές έγιναν στα Χανιά, η μια που προαναφέρθηκε στο Κολυμπάρι και η άλλη στις 29 Νοεμβρίου 2019 σε ΑΤΜ στην Αλμυρίδα του Δήμου Αποκορώνου με συνολική λεία πάνω από 130.000 ευρώ.

Οι επτά απόπειρες κλοπών, έγιναν στα Χανιά εκ των οποίων η μια στις 21 Νοεμβρίου 2019, σε ΑΤΜ στον Πλάτανο Κισάμου, ενώ κατηγορούνται και για μια απόπειρα κλοπής από ΑΤΜ στο Ρέθυμνο.

Βέβαια, λένε πως δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα κάτι που αποδείχθηκε και σε αυτή την περίπτωση, καθώς οι αστυνομικές αρχές, φαίνεται πως είχαν βάλει στο «στόχαστρο» τους τρεις Χανιώτες.

Έτσι βάση στοιχείων που είχαν προκύψει από τις έρευνες, οι αστυνομικοί τους είχαν «στήσει καρτέρι» στο ίδιο ΑΤΜ από το οποίο είχαν ξεκινήσει την «καριέρα» τους πριν από δύο χρόνια και λίγο πριν γίνει η ανατίναξη του ΑΤΜ έγινε η έφοδος και τους συνέλαβαν.