Απίστευτο πήγαν να ανατινάξουν ΑΤΜ στα Χανιά!

Απίστευτο πήγαν να ανατινάξουν ΑΤΜ στα Χανιά!
aeweb

Τρεις Έλληνες επιδίωξαν να σηκώσουν στον …αέρα ένα ΑΤΜ τραπέζης στη περιοχή του Δήμου Πλατανιά.

Επιδίωξαν σύμφωνα με πληροφορίες να το ανατινάξουν με χρήση αερίου, ωστόσο η παρέμβαση της ασφάλειας Χανίων, ήταν καθοριστική στο να προλάβει τα χειρότερα!

Το περιστατικό μάλιστα έγινε στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής και εν μέσω  lockdown, ωστόσο οι τρεις άνδρες που πήγαν να εκμεταλλευτούν τη νέα κατάσταση, δεν εκπλήρωσαν τον στόχο τους καθώς η αστυνομία τους τσάκωσε την ώρα που επιχειρούσαν να προκαλέσουν έκρηξη σε ΑΤΜ

Τι αναφέρει η αστυνομία

Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που είχε προβεί σε σωρεία κλοπών κυρίως από ΑΤΜ τραπεζών, προχώρησαν σήμερα οι αρχές μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, την ώρα που οι δράστες επιχειρούσαν να ανατινάξουν ΑΤΜ.

Η αποδόμηση της σπείρας, έγινε μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα και κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων, που είχαν συγκεντρωθεί με μεθοδικότητα από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων. Στη συγκεκριμένη επιχείρηση, συμμετείχαν επίσης αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Τ.Ε.Κ.Α.Μ.) Κρήτης, ενώ λόγω υποθέσεως στην περιοχή του Ρεθύμνου, υπήρξε συνεργασία και με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνης

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα τα μέλη της σπείρας, από τον Δεκέμβριο του 2018 έως και σήμερα (08.11.2020) είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με συνεχή δράση, σκοπός της οποίας ήταν αφαίρεση χρημάτων από Α.Τ.Μ. τραπεζών.

Σήμερα το πρωί από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, συνελήφθησαν οι τρεις ημεδαποί κατά το χρόνο που επιχείρησαν ανεπιτυχώς με τη μέθοδο Plofkraak να προκαλέσουν έκρηξη σε ΑΤΜ σε περιοχή των Χανίων, προκειμένου να αφαιρέσουν χρήματα από το εσωτερικό του.
Πιο αναλυτικά, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, κατά τη διάρκεια της παράνομης και εξακολουθητικής δράσης τους, χρησιμοποιούσαν κουκούλες τύπου full face, όπως επίσης γάντια και παραποιημένες πινακίδες κυκλοφορίας, προκειμένου να αποκρύπτουν τα χαρακτηριστικά τους, ενώ είχαν προβεί στην αφαίρεση τριών αυτοκινήτων, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την μετάβαση και διαφυγή τους, από τους «υποψήφιους» στόχους τους.

Όπως προέκυψε, οι δράστες, είχαν προβεί στη διάπραξη,

2 κλοπών και 8 απόπειρων κλοπών από Α.Τ.Μ. τραπεζών
7 απόπειρες κλοπής σε περιοχές των Χανίων,
1 απόπειρα σε περιοχή του Ρεθύμνου και
2 κλοπές σε περιοχές των Χανίων.
Γίνεται μνεία ότι το χρηματικό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της σπείρας, κυμαίνεται περίπου στις (132.420) ευρώ.

Στην κατοχή των συλληφθέντων και σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

κουκούλες τύπου full face,
μέσα για την τέλεση παράνομων δραστηριοτήτων (μπουκάλα αερίου με λάστιχο διοχέτευσης, καλώδιο κ.α.)
κλεμμένες πινακίδες οχήματος,
3 γεμιστήρες πιστολιού,
μαχαίρι,
αθύρματα με φυτίλι και
κινητά τηλέφωνα.
Επιπλέον βρέθηκε και κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσαν ο συλληφθέντες. Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης. Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

φωτο αρχείου – flashnews.gr