Χανιά: Στον Εισαγγελέα αστυνομικός και υιός που συνελήφθησαν χτες για διαφθορά – Έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν (φωτο)

Χανιά: Στον Εισαγγελέα αστυνομικός και υιός που συνελήφθησαν χτες για διαφθορά – Έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν (φωτο)

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα ο αστυνομικός που συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής στα Χανιά με κατηγορίες για διαφθορά. Πρόκειται για ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας, διοικητή τροχαίας ΒΟΑΚ Χανίων. Μαζί του και ο γιος του που ήταν επίσης παρών στο χτεσινό συμβάν.

Χανιά: Κατηγορείται για εκβίαση κατ’ επάγγελμα ο Χανιώτης αξιωματικός – Δικογραφία σοκ για την δράση του

Χανιά: Σάλος από την σύλληψη του διοικητή Τροχαίας ΒΟΑΚ – Κατηγορείται για εκβίαση και χρηματισμό

O αστυνομικός που συνελήφθη χτες το απόγευμα στο σπίτι του άκουσε τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και με τον γιο του που επίσης φέρεται να έχει εμπλοκή στην υπόθεση.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον διοικητή τροχαίας ΒΟΑΚ Χανίων είναι: Εκβίαση και δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ο γιος του κατηγορείται για συνέργεια

Αμφότεροι θα απολογηθούν ενώπιον Εισαγγελέα και Ανακριτή την Τετάρτη (30/8) το πρωί. Αμέσως μετά θα κριθεί αν προφυλακιστούν ή όχι.

Πώς έγινε το συμβάν

Ύστερα από καταγγελία επιχειρηματία που έφτασε στην διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός του ζήτησε μεγάλο χρηματικό ποσό, ύψους 30.000 ευρώ, με την αιτιολογία ότι θα τον βοηθούσε να κέρδισε σε πλειοδοτικό διαγωνισμό για μια καντίνα στους Αγίους Αποστόλους ξεκίνησαν έρευνες για τη δράση του αστυνομικού.

Μετά την καταγγελία, σύμφωνα με πληροφορίες ο αστυνομικός ξεκίνησε να παρακολουθείται ώσπου το απόγευμα της Κυριακής στήθηκε επιχείρηση από την αστυνομία και συνελήφθη παρουσία εισαγγελέα στο σπίτι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στο φερόμενο ως θύμα και στους εμπλεκόμενους της υπόθεσης ώστε χθες ο επιχειρηματίας να παραδώσει μέρους του χρηματικού ποσού που του είχε ζητηθεί στους φερόμενους ως εμπλεκόμενους.

Έτσι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το φερόμενο ως θύμα παρέδωσε στο σπίτι του αστυνομικού 8.000 ευρώ τα οποία όμως ήταν προσημειωμένα.

Λίγο αργότερα αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι του όπου σύμφωνα με πληροφορίες σπάζοντας την πόρτα και προχώρησαν στην σύλληψη του ανώτερου αξιωματικού καθώς και του γιου του.

flashnews.gr