Χανιά: Σάλος από την σύλληψη του διοικητή Τροχαίας ΒΟΑΚ – Κατηγορείται για εκβίαση και χρηματισμό

Χανιά: Σάλος από την σύλληψη του διοικητή Τροχαίας ΒΟΑΚ – Κατηγορείται για εκβίαση και χρηματισμό

Συνελήφθη στο σπίτι του ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. μαζί με τον γιο του, ειδικό φρουρό, στα Χανιά, για εκβίαση κατ’ εξακολούθηση

Ο διοικητής Τροχαίας του ΒΟΑΚ έπεσε τον τελευταίο καιρό στο στόχαστρο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, αστυνομικοί της οποίας ξεκίνησαν την παρακολούθησή του, για την πλήρη αποκάλυψη της δράσης του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το zougla.gr, στην περιοχή Άγιοι Απόστολοι Χανίων θα διεξαγόταν διαγωνισμός για την καντίνα που υπάρχει στην περιοχή. Ο εν λόγω αστυνομικός φέρεται να ζήτησε σε έναν από τους ενδιαφερόμενους το ποσό των 30.000 ευρώ προκειμένου να «σπρώξει» τις διαδικασίες και να τον «βοηθήσει» να κερδίσει τον διαγωνισμό, διαφορετικά, θα τον έδινε όπως είπε σε κάποιον δικό του, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα.

Για κακή του τύχη, το θύμα απευθύνθηκε άμεσα στο Εσωτερικών Υποθέσεων. Δεν χάθηκε χρόνος. Αμέσως ξεκίνησε να παρακολουθείται το τηλέφωνο και το σπίτι του ανώτερου αξιωματικού, ο οποίος ωστόσο εισέπραξε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 15.000 χιλιάδων ευρώ.

Στη συνέχεια, οι εμπλεκόμενοι επικοινώνησαν εκ νέου προκειμένου ο διοικητής Τροχαίας του ΒΟΑΚ να εισπράξει και το υπόλοιπο ποσό, περίπου 8.000. Κάλεσε τον ενδιαφερόμενο της καντίνας στο σπίτι του, καθώς ο ίδιος είχε σπάσει το πόδι του κι έτσι δεν μπορούσε να μετακινηθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Χανιώτης αστυνομικός έχει εντός της κατοικίας του κάμερες οι οποίες βλέπουν έξω από το σπίτι του. Κάτι τέτοιο φυσικά τον βοήθησε να αντιληφθεί ότι παρακολουθείται.

Στη συνέχεια το θύμα φέρεται να έφτασε ως την πόρτα του αξιωματικού, μαζί με τα 8.000 ευρώ, τα οποία και ήταν προσημειωμένα. Την πόρτα άνοιξε ο γιος του, επίσης αστυνομικός που υπηρετεί όμως στην Αθήνα. Πήρε τα χρήματα και κλείδωσε την πόρτα.

Η ιστορία λήγει κάπως δυσάρεστα για την οικογένεια, αφού αμέσως μετά η αστυνομία με παρουσία εισαγγελέα μπήκε στο σπίτι, τους συνέλαβε και τους μετέφερε στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων όπου και κρατούνται.

Το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.