Χανιά: «Στολίζοντας την πόλη» – Μήνυμα ευαισθητοποίησης για θέματα εξάρτησης (φωτο)

Χανιά: «Στολίζοντας την πόλη» – Μήνυμα ευαισθητοποίησης για θέματα εξάρτησης (φωτο)

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με το Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης με έδρα τα Χανιά: “ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ”, ενώνουν τις δυνάμεις τους και στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν στην εξάρτηση από κάθε ουσία ή συμπεριφορά.

Μέσα από μια δράση, που προβλέπει τη δημιουργία σειράς τοιχογραφιών σε δημοτικά κτήρια, όπως στο Καταφύγιο Αστέγων του Δήμου Χανίων και στην είσοδο του Δημαρχείου Χανίων επί της οδού Υψηλαντών, τα μέλη του προγράμματος θα ζωγραφίσουν παραστάσεις, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα.

Η αρχή γίνεται από το Καταφύγιο Αστέγων του Δήμου Χανίων, με μια τοιχογραφία του Μικρού Πρίγκιπα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, ο συμβολισμός είναι σαφής: «Όπως ο Μικρός Πρίγκιπας βοηθά τον πιλότο να αντέξει τις κακουχίες της ερήμου, να βρει νερό, να πιει και τελικά να φτιάξει το αεροπλάνο του, έτσι σ’ όποιον δρόμο κι αν σ’ έχει οδηγήσει η εξάρτηση, υπάρχει γυρισμός».

Παράλληλα, στο πλαίσιο δικτύωσης και συνεργασίας μεταξύ των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων και του Πολυδύναμου Κέντρου Χανίων του ΚΕΘΕΑ, το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις ενημέρωσης για το προσωπικό του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, των Προγραμμάτων Βοήθεια στο Σπίτι, των Κέντρων Κοινότητας, του Ξενώνα Γυναικών και του Συμβουλευτικού Σταθμού του ΔΟΚΟΙΠΠ.

Λίγα λόγια για το έργο του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Κρήτης – ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ:

Το Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης με έδρα τα Χανιά – ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ έχει βασικό στόχο την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε όλες τις επιμέρους ομάδες εξαρτημένων ατόμων και στις οικογένειές τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Απευθύνεται σε ανθρώπους εξαρτημένους είτε από παράνομες είτε από νόμιμες ουσίες (αλκοόλ, συνταγογραφούμενα φάρμακα) καθώς και σε άτομα με προβληματική ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια και το διαδίκτυο (παιχνίδια ρόλων ή πορνογραφικό υλικό). Επίσης, παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων και στο Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Αγυιάς. Τέλος, αναπτύσσει προγράμματα πρόληψης με δράσεις ενημέρωσης προς την ευρύτερη τοπική κοινότητα (γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, συλλόγους, φορείς κ.α).

Το «Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης, με έδρα τα Χανιά» με Κωδικό (MIS 5035309) είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη» 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ). Η υποστήριξη των ατόμων πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με σεβασμό στο απόρρητο, δωρεάν και χωρίς διακρίσεις».

Κ. Σφακιανάκη 13, 73135 Χανιά

Τηλ. 28210-87040, 28210-02120

Φαξ: 28210-87741

E-mail: chania@kethea-ariadni.gr