Χανιά: Στο Νοσοκομείο σε άθλια κατάσταση ηλικιωμένη γυναίκα (φωτο)

Χανιά: Στο Νοσοκομείο σε άθλια κατάσταση ηλικιωμένη γυναίκα (φωτο)

Στο νοσοκομείο Χανίων σε άθλια κατάσταση μεταφέρθηκε το βράδυ του Σαββάτου από χωριό του Δήμου Πλατανιά η κατάκοιτη ηλικιωμένη γυναίκα, που ζει με τους τρεις γιους της οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων χθες με εισαγγελική παραγγελία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο δύο από τους γιους της ηλικιωμένης, ενώ απόψε γείτονες της οικογένειας ειδοποίησαν την αστυνομία ότι η κατάκοιτη ηλικιωμένη φώναζε για βοήθεια.

Αμέσως αστυνομικοί από το ΑΤ Πλατανιά πήγαν στο σπίτι της οικογένειας και βρήκαν τη γυναίκα σε άθλια κατάσταση, χωρίς νερό και φαγητό.

Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Χανίων, ενώ λίγο αργότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν και το μεγαλύτερο γιο της οικογένειας ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και αναμένεται να μεταφερθεί σε ψυχιατρική δομή.

Η κοινωνική λειτουργός του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι του δήμου Πλατανιά Αριστέα Σποντιδάκη είπε απόψε στην ΕΡΤ Χανίων ότι οι συνθήκες διαβίωσης στο χώρο που μένει οικογένεια είναι φρικτές και πως δεν μπορούν επιστρέψουν αυτοί οι άνθρωποι εκεί, κάτι που διακρίνεται και στη φωτογραφία της ΕΡΤ που δείχνει την κατάσταση στην οποία βρέθηκε απόψε η ηλικιωμένη γυναίκα.

Μόλις γίνει ο απαραίτητος ιατρικός έλεγχος και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της συγκέντρωσης όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών θα αναζητηθεί δομή φιλοξενίας για την ηλικιωμένη και τους δύο γιους της στα ιδρύματα της πόλης, είπε η κοινωνική λειτουργός.

Την υπόθεση χειρίζεται το αστυνομικό τμήμα Πλατανιά σε συνεργασία με την εισαγγελία και το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι του Δήμου.

ertnews.gr