Χανιά: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 35χρονου που βίασε 14χρονη

Χανιά: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 35χρονου που βίασε 14χρονη

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων, που είχε προσεγγίσει μέσω μηνυμάτων από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Χανιά: Προφυλακίστηκε ο 35χρονος για τον βιασμό της ανήλικης (φωτο)

Πρόκειται για τον Βεστάκη Αντώνιο του Αντωνίου, γεννηθέντα την 18-7-1986.

Επιπλέον, δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία προφίλ μέσων κοινωνικής δικτύωσης «Messenger» και «Instagram»  που χρησιμοποιούσε ο ανωτέρω κατά την τέλεση των ποινικά κολάσιμων πράξεων του, ήτοι το όνομα προφίλ «Μανούσος Σφακιά» στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης «Facebook» και το «manousossfakia» στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Instagram, καθώς επίσης και το όνομα προφίλ «Βεστάκης Αντώνης» στο Facebook και «bestakesantonis» στο Instagram.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και να εξακριβωθεί η συμμετοχή του ανωτέρω κατηγορουμένου σε έτερες περιπτώσεις αξιόποινων πράξεων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2822023333 του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου και 2821025827 του Τμήματος Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση έχει χρονική διάρκεια δέκα ημερών (10), από την έκδοση της σχετικής Εισαγγελικής Διάταξης. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Προσέγγιζε τα κορίτσια με τουλάχιστον τέσσερα ψεύτικα προφίλ στο Instagram και στο facebook

Στην απολογία του στην ανακρίτρια Χανίων αρνήθηκε τις κατηγορίες που του προσάπτονται, ωστόσο δεν έπεισε τη δικαστική λειτουργό, η οποία τον έκρινε προφυλακιστέο, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα.

Ο κτηνοτρόφος, ο οποίος φέρεται ότι προσέγγιζε τα κορίτσια με τουλάχιστον τέσσερα ψεύτικα προφίλ στο Instagram και στο facebook, συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη και του ασκήθηκαν διώξεις για οκτώ αδικήματα, ανάμεσα στα οποία τα κακουργήματα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος μιας 14χρονης, την οποία φέρεται ότι απείλησε με όπλο, και της παραγωγής και της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Η δράση του 35χρονου ήρθε στο φως όταν έξι ανήλικες από Ρέθυμνο και Ηράκλειο κατήγγειλαν ότι τις είχε προσεγγίσει μέσω ψεύτικων προφίλ στο Instagram ή το facebook. Αρχικά τις φλέρταρε στις διαδικτυακές επικοινωνίες τους και, όπως είπαν τα κορίτσια, όταν του ζητούσαν να στείλει φωτογραφία του, εκείνος έστελνε φωτογραφίες άγνωστων νεαρών. Οπως έγινε γνωστό, συχνά εμφανιζόταν ως νεαρός με καταγωγή και τόπο διαμονής τα Σφακιά.

Ενα από τα κορίτσια κατήγγειλε ότι ο 35χρονος το έπεισε να συναντηθούν και να κάνουν σεξ, κάτι που έγινε επανειλημμένα. Οταν κάποια στιγμή η ανήλικη αρνήθηκε, εκείνος την απείλησε με όπλο πως, αν δεν ενέδιδε, θα αποκάλυπτε την ερωτική σχέση τους.