Χανιά: Στα μωβ ντύνεται απόψε ο Φάρος

Χανιά: Στα μωβ ντύνεται απόψε ο Φάρος
aeweb

Ο Δήμος Χανίων συμμετέχει στην πανελλήνια δράση ευαισθητοποίησης για την Επιληψία, μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Εθνικής Ένωσης κατά της Επιληψίας (Ε.Ε.Ε.Ε.) και του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.).

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Επιληψίας, σήμερα 13 Φεβρουαρίου 2023, το κτίριο του θεάτρου “Μίκης Θεοδωράκης” και ο Φάρος στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων θα φωταγωγηθούν συμβολικά με μωβ χρώμα, το οποίο έχει καθιερωθεί ως χαρακτηριστικό της διεθνούς εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την επιληψία.

Στη δράση φέτος, συμμετέχουν ακόμα 19 Δήμοι της χώρας, πολίτες καθώς και το Ίδρυμα «Γεωργίου Ζογγολόπουλου», φωταγωγώντας Δημαρχεία και κτίρια ανά την Ελλάδα και στέλνοντας μηνύματα ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, καταπολέμησης και εξάλειψης των διακρίσεων και του στιγματισμού.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Επιληψίας, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, ώστε τα άτομα με επιληψία να αποτελούν ισότιμα μέλη του κοινωνικού συνόλου με ίσα δικαιώματα στην εργασία, στη διασκέδαση και σε κάθε άλλη έκφραση της ζωής τους.

Εξάλλου, η επιληψία είναι μια συχνή εγκεφαλική διαταραχή, που, από μόνη της, αν δενυπάρχουν άλλες διαταραχές, δεν μπορεί να εμποδίσει τα άτομα να ζήσουν μιαφυσιολογική ζωή.

Σημαντική θα είναι και η συμβολή των πολιτών στη σημαντική αυτή πανελλήνια δράση. Μέσω Facebook, Twitter και Instagram, χρησιμοποιώντας το hashtag: #greeceforepilepsy, μπορούν να στείλουν το δικό τους μήνυμα, κοινοποιώντας τη δική τους ιστορία ή φωτογραφία.

Χανιά: Στα μωβ ντύνεται απόψε ο Φάρος

Αεροφωτογραφία, Νίκος Φράγκος

Αεροφωτογραφία, Νίκος Φράγκος