Χανιά: Σκύλος δάγκωσε επίτροπο εκκλησίας – Ήταν λυμένος και δεν τον ήλεγχε κανείς (φωτο)

Χανιά: Σκύλος δάγκωσε επίτροπο εκκλησίας – Ήταν λυμένος και δεν τον ήλεγχε κανείς (φωτο)

Τον επίτροπο της εκκλησίας της Αγίας Μαγδαληνής στη Χαλέπα Χανίων δάγκωσε το πρωί της Κυριακής ένας σκύλος που φέρεται να κυκλοφορούσε λυμένος στον περίβολο του ναού και ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν επίσης στο σημείο. Αυτό υποστηρίζει με ανάρτησή της στο facebook η κα Ελένη Βορεινάκη, πράγμα που επιβεβαίωσε μιλώντας στο zarpanews.gr.

Η κα Βορεινάκη τονίζει ότι η κατάσταση με τα σκυλιά στο συγκεκριμένο σημείο πρέπει επιτέλους να ανησυχήσει τους αρμόδιους, καθώς έχουν καταγραφεί και άλλα περιστατικά στο παρελθόν.

Περίπου στις 7 το πρωί όπως κατευθυνόταν προς το αρχονταρίκι του ναού, ένας μεσαίου μεγέθους σκύλος τον δάγκωσε στο πόδι στα καλά καθούμενα. Ο σκύλος ήταν δεσποζόμενος αλλά λυμένος. Ήταν και το αφεντικό του εκεί που μάλιστα ζήτησε συγγνώμη, αλλά δεν είναι κατάσταση αυτή. Στον περίβολο του ναού πολύς κόσμος αφήνει τα σκυλιά του ελεύθερα και δεν πρέπει. Παλαιότερα είχαν δαγκώσει και τον εφημέριο της εκκλησίας“, ανέφερε η κα Βορεινάκη.

Τόνισε μάλιστα ότι μετά το δάγκωμα του ιερέα, πριν από περίπου ένα έτος, είχε ειδοποιηθεί ο Δήμος Χανίων αλλά δεν υπήρξε καμία αλλαγή:

 

“Είχε ζητήσει τότε να κλείνει η πόρτα στο παρκάκι και τον περίβολο από την Παρασκευή ως την Κυριακή, για να είναι τουλάχιστον καθαρά όταν έρχεται τις Κυριακές ο κόσμος στην εκκλησία.

 

Και ταυτόχρονα, να τηρείται η νομοθεσία, δηλαδή τα σκυλιά να μπαίνουν με φίμωτρο και λουρί κι όχι να κυκλοφορούν ελεύθερα με κίνδυνο να δαγκώσουν κάποιον. Δεν είναι θεωρητικά όλα αυτά, έχουν δαγκώσει και μικρά παιδιά που έπαιζαν εκεί, σήμερα τον επίτροπο, παλαιότερα τον ιερέα. Τι πρέπει να γίνει δηλαδή;

“Κατανοώ τον ιδιοκτήτη, ότι πρέπει να κάνει βόλτα ο σκύλος. Άλλο όμως η βόλτα κι άλλο το να δαγκώνουν κόσμο ανεξέλεγκτα τα σκυλιά”, ολοκλήρωσε η κα Βορεινάκη.

Η ίδια ανέφερε ότι έφτασε στο σημείο να δημοσιοποιήσει το περιστατικό, με την ελπίδα αυτό να κινητοποιήσει επιτέλους τις αρμόδιες αρχές.

Δείτε την ανάρτηση:


zarpanews.gr