Χανιά: Σε συναγερμό χωρίς ανησυχία για το κρούσμα κορωνοϊού σε στρατιωτικό

Χανιά: Σε συναγερμό χωρίς ανησυχία για το κρούσμα κορωνοϊού σε στρατιωτικό

Χανιά: Σε συναγερμό χωρίς ανησυχία για το κρούσμα κορωνοϊού σε στρατιωτικό
explore Chania

Σε αυτοπεριορισμό όλοι όσοι ήρθαν «κοντά» με τον Μαροκινό καταδρομέα

Με ψυχραιμία οι αρμόδιοι χειρίζονται την αναφορά για τον Μαροκινό στρατιωτικό ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα βρισκόταν στα Χανιά στο πλαίσιο εκπαίδευσης στο ΚΕΝΑΠ στο Ακρωτήρι Χανίων και όταν επέστρεψε στην χώρα του εμφανίστηκε θετικός στον κωρονοϊό (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Όπως είπε στο Flashnews.gr η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας κα Ελένη Μπορμπουδάκη, αν και μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει ακόμη η επίσημη ενημέρωση από την αρμόδια υπηρεσία του Μαρόκου για την επιβεβαίωση του κρούσματος, από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε η μονάδα, ελήφθησαν όλα τα αναγκαία μέτρα όπως ορίζονται από το σχετικό πρωτόκολλο.

«Είμαστε σε συναγερμό αλλά δεν ανησυχούμε» είπε χαρακτηριστικά η κα Μπορμπουδάκη επισημαίνοντας πως όλοι όσοι βρέθηκαν στους χώρους στους οποίους κινήθηκε ο 24χρονος στρατιωτικός έχουν τεθεί σε αυτοπεριορισμό και παρακολουθείται η υγεία τους, χωρίς να έχει παρουσιαστεί – έως τώρα – κάποια ύποπτη λοίμωξη.

Αυτό ισχύει και για το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής και για το ξενοδοχείο των Χανίων στο οποίο διέμενε ο 24χρονος, ενώ και οι δύο εγκαταστάσεις έχουν απολυμανθεί.

Σε γενικό συναγερμό ξενοδοχεία μετά το πρώτο κρούσμα κορονοϊού

Την κινητοποίηση όλων των τοπικών φορέων γύρω από τον ξενοδοχειακό κλάδο και τη δημόσια υγεία, έχει προκαλέσει το πρώτο κρούσμα κορονοϊού που πέρασε από τα Χανιά, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού σχολείου που πραγματοποιήθηκε στο… διαβάσετε περισσότερα