Χανιά: Σε Μιτάτο με wi-fi στα 1.800 μέτρα – “θωρώ τον κόσμο από ψηλά κι είναι δικός μου ούλος” λέει Κρητικός κτηνοτρόφος

Χανιά: Σε Μιτάτο με wi-fi στα 1.800 μέτρα – “θωρώ τον κόσμο από ψηλά κι είναι δικός μου ούλος” λέει Κρητικός κτηνοτρόφος

Με αυτή την μαντινάδα, ο Γιάννης Παπασηφάκης εκφράζει την ζωή του, η οποία άλλαξε μέσα σε μία στιγμή, με την απόφασή του να αφήσει την δουλειά του για την κτηνοτροφία.

Από τα καράβια και τις θάλασσες που αρμένιζε -ως καμαρότος- έφτασε στην ψηλή κορφή των Λευκών Ορέων, ως κτηνοτρόφος!

Τα τελευταία 10 χρόνια, ο Γιάννης Παπασηφάκης περνά τους περισσότερους μήνες του χρόνου, από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο, στο μητάτο , στα Λευκά Όρη, με τα ζώα του και την ηρεμία του βουνού για συντροφιά.

Βέβαια, παρά το γεγονός πως βρίσκεται σε ύψος 1.800 μέτρων, ο Γιάννης δεν χάνει επαφή με… κανέναν καθώς κατάφερε και μετέφερε την τεχνολογία στο βουνό όπου ζει και με τηλεόραση και με… wifi!

“Δεν έχω μετανιώσει ποτέ για τις επιλογές μου”

Όπως δήλωσε στο zarpanews.gr, ο Γιάννης δεν έχει μετανιώσει ποτέ για τις επιλογές του, ωστόσο όπως μας εκμυστηρεύθηκε, έχει χάσει αρκετές στιγμές από την ζωή του…

“Δεν έχω μετανιώσει ποτέ για για τις επιλογές μου. Έχεις βέβαια τα υπέρ, έχει και τα κατά. Έχω χάσει πολλά πράγματα στην ζωή μου, στιγμές με την οικογένειά μου, το παιδί μου και την γυναίκα μου” είπε.

Δεν μένει όμως συνέχεια μόνος του στο βουνό. Κατεβαίνει πολύ συχνά στο χωριό, στην Ανώπολη. Περίπου κάθε 10 ημέρες γυρνάει στο σπίτι του να πάρει προμήθειες και ύστερα γυρνά στο “καλυβάκι” του, στον όμορφο χώρο που έχει φτιάξει, όπου κοιμάται, μαγειρεύει, τρώει, ώσπου να έρθει η ώρα να πάει να φροντίσει τα ζώα του ή να παράξει γάλα.

Επίσης, τον επισκέπτονται αρκετές φορές φίλοι του και ανταλλάζουν δυο κουβέντες, όπως λέει.

Αν είχε να διδάξει ένα μάθημα η ζωή που έχει επιλέξει να κάνει ο κ. Παπασηφάκης, στα νέα παιδιά που ασχολούνται με το επάγγελμα της κτηνοτροφίας, αυτό είναι να το εξελίξουν.

“Υπάρχει δυνατότητα και δύναμη να το πάνε ένα βήμα παραπέρα. Να το εξελίξουν, να μην χαρίσουν τον κόπο τους” είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε αναφερόμενος στα παιδιά του χωριού “‘ενα χωριό δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μία πόλη.

Αν ένα ζευγάρι νιόπαντρο φτιάξει την ζωή του σε χωριό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει πράγματα εκεί ένα παιδί. Δεν του κόβεις του παιδιού τα φτερά, ακόμη και αν ζει σε χωριό. Μπορεί να φύγει, να σπουδάσει και ύστερα να έρθει να το εξελίξει αυτό που κάνει. Όπου θέλει ο καθένας μπορεί να φτάσει!” είπε χαρακτηριστικά