Χανιά: Σε Μίκης Θεοδωράκης ονομάστηκε η παλαιά εθνική οδός Χανίων – Κολυμπαρίου (φωτο)

Χανιά: Σε Μίκης Θεοδωράκης ονομάστηκε η παλαιά εθνική οδός Χανίων – Κολυμπαρίου (φωτο)

Συγκίνηση στην ονοματοδοσία της Παλαιάς Εθνικής οδού Χανίων – Κολυμπαρίου σε «Λεωφόρος Μίκη Θεοδωράκη»

Λεωφόρος Μίκης Θεοδωράκης ονομάζεται από σήμερα η Παλαιά Εθνικής οδός Χανίων – Κολυμπαρίου προς τιμήν του σπουδαίου Χανιώτη μουσικοσυνθέτη που άφησε πίσω ένα τεράστιο πολιτιστικό κληροδότημα.

Πρόκειται για ένα δρόμο μήκους είκοσι δύο χιλιόμετρων που διατρέχει πάρα πολλές περιοχές της πλέον τουριστικής βόρειας ζώνης των Χανίων. Ένας μικρός φόρος τιμής στον μεγάλο μουσικουργό το όνομα του οποίου δίνει πλέον προστιθέμενη αξία στην περιοχή.

Μετά την ολοκλήρωση του ετήσιου μνημοσύνου για την συμπλήρωση των δυο χρόνων από την ημέρα που έφυγε από την ζωή ο Μίκης Θεοδωράκης ακολουθήσε η ονοματοδοσία της Παλαίας Εθνικής τα αποκαλυπτήρια της οποίας έγιναν από την εγγονή του μεγάλου στιχουργού μαζί με φορείς.

Μάλιστα ο Γιώργος Αγοραστικής, πρόεδρος Παγκρήτιου συλλόγου φίλων Μίκη Θεοδωράκη προσέφερε αναμνηστικά δώρα στην Περιφέρεια και στους δυο δήμους Χανίων και Πλατάνια που ενέκριναν με ομοψυχία την ονοματολογία του δρόμου.

Ο ίδιος στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η λεωφόρος αυτή με το όνομα του μεγάλου καλλιτέχνη ενσωματώνεται πλέον στην ταυτότητα του τόπου μας και θα τον χαρακτηρίζει στο μέλλον της. Η περιοχή αυτή συνδέεται άμεσα με την ιστορία και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη.»

Το μνημόσυνο του μουσικοσυνθέτη πραγματοποιήθηκε στο κοιμητήριο Γαλατά όπου βρίσκεται και ο τάφος του καλλιτέχνη.

Χορωδία ερμήνευσε στην μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη τραγούδια ενώ ο κόσμος άφησε λουλούδια στον τάφο του.

flashnews.gr