Χανιά: Ρομά επιτέθηκαν σε Χανιώτισσες σε κεντρικό parking της πόλης

Χανιά: Ρομά επιτέθηκαν σε Χανιώτισσες σε κεντρικό parking της πόλης

Χανιά: Ρομά επιτέθηκαν σε Χανιώτισσες σε κεντρικό parking της πόλης

Ένταση και επεισόδια μέσα στο χώρο του πάρκινγκ Ρεγγίνα προκάλεσαν για μια ακόμη φορά Ρομά, που χειροδίκησαν εναντίον μιας μητέρας 4 ανήλικων παιδιών και της μητέρας της, παρουσία πολλών περαστικών στα Χανιά.

Όλα όσα κατήγγειλε στο zarpanews.gr η μία από τις δύο γυναίκες που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού προκαλούν πραγματικά σοκ, καθώς η κατάσταση φαίνεται πως, υπό την ανοχή της αστυνομίας, έχει ξεφύγει για τα καλά.

Η καταγγέλλουσα στάθμευσε το αυτοκίνητό της δίπλα ακριβώς από το παρκαρισμένο αυτοκίνητο οικογένειας Ρομά. Η οδηγός κατεβαίνοντας, έριξε μία ματιά στο χώρο και στο αυτοκίνητο και για λόγους ασφαλείας, κοίταξε την πινακίδα του παραπλήσιου αυτοκινήτου.

Οι Ρομά, θεωρώντας το βλέμμα της οδηγού στοχευμένο και ρατσιστικό, νόμιζαν πως η γυναίκα ήθελε να τους δημιουργήσει πρόβλημα.

Ακολούθησε λεκτική επίθεση εναντίον των δύο γυναικών και σπρωξιές, ενώ στη συνέχεια η μητέρα της οδηγού, δέχθηκε ένα χτύπημα στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να αιμορραγεί το στόμα της.

Σοκαρισμένη από την εικόνα της τραυματισμένης μητέρας της η οδηγός, αφήνοντας τα παιδιά που άρχισαν να κλαίνε και να ουρλιάζουν, προσπάθησε να βοηθήσει τη μητέρα της, αλλά δεν πρόλαβε, αφού ο άνδρας της οικογένειας, ήρθε από πίσω τη βούτηξε από τα μαλλιά, την έριξε κάτω και την κλώτσησε στα πλευρά.

Όλο αυτό το επεισόδιο εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών, οι οποίοι δεν έκαναν καμία προσπάθεια να βοηθήσουν, πλην μιας κυρίας που κάλεσε την αστυνομία.

Στον τόπο του επεισοδίου έφτασαν άμεσα άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, η οποίοι, όπως καταγγέλλει το θύμα, έκαναν απλά μια παρατήρηση στους Ρομά.

Στη συνέχεια ρώτησαν τη γυναίκα, αν επιθυμεί να υποβάλλει μήνυση για το συμβάν, ωστόσο εκείνη, έχοντας στο μυαλό της τον πανικό και τον τρόμο που είχε καταλάβει τα παιδιά της, αλλά και φοβούμενη, ενδεχόμενες συμπεριφορές αντεκδίκησης των Ρομά, “δείλιασε” και έκανε πίσω. Μάλιστα τη στιγμή που κατήγγειλε σε έντονο τόνο από την ταραχή το περιστατικό, δέχθηκε παρατήρηση από τους αστυνομικού, να χαμηλώσει την ένταση της φωνής της, για να μην έχει πρόβλημα!

Συμπτωματικά στο πάρκινγκ λίγα λεπτά αργότερα, βρέθηκαν και δύο βαν της Αστυνομίας και τότε, αφού ο επικεφαλής ενημερώθηκε για το συμβάν, παρενέβη και έδιωξε τους Ρομά από το πάρκινγκ.

Νωρίτερα είχε ειδοποιηθεί και ο σύζυγος της οδηγού, ο οποίος φτάνοντας και βλέποντας την οικογένειά του σε αυτό το χάλι, ρώτησε έναν άνδρα από τους Ρομά, γιατί αντέδρασαν με αυτό το βίαιο τρόπο. Αρχικά εκείνος είπε ότι δεν γνωρίζει τίποτα και απλά ήταν ένας τσακωμός μεταξύ γυναικών αλλά μετά την επιμονή του συζύγου να μάθει την αιτία του ξυλοδαρμού, απάντησε ότι ένιωσε ότι προκλήθηκαν ρατσιστικά και για αυτό θεώρησαν σωστό να αντιδράσουν για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, αποτέλεσμα των εφιαλτικών στιγμών που βίωσαν τα παιδιά, βλέποντας τη μητέρα και τη γιαγιά τους τραυματισμένες, είναι να έχουν τρομοκρατηθεί σε σημείο, που όπως τόνισαν τα ίδια “να μην θέλουν να κατέβουν ξανά στα Χανιά και να μην ξαναπαρκάρουν ποτέ σε εκείνο το μέρος για να μην τους κάνουν κακό”.

zarpanews.gr