Χανιά: Προσωρινά κρατούμενος ο 46χρονος Χανιώτης που χτύπησε και εγκατέλειψε διανομέα (video)

Χανιά: Προσωρινά κρατούμενος ο 46χρονος Χανιώτης που χτύπησε και εγκατέλειψε διανομέα (video)

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 46χρονος οδηγός του μίνι βαν που χτύπησε την Τετάρτη με το όχημά του έναν διανομέα τραυματίζοντάς τον.

Ο 46χρονος πέρασε νωρίς το πρωί του Σαββάτου το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Χανίων για να απολογηθεί για τις πράξεις ενώπιον του ανακριτή.

Ο 46χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, Ευτύχης Μαυρογέννης, αιτήθηκαν τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατ’ εξακολούθηση.

«Οι διαρκείς απειλές οι οποίες μετουσιώθηκαν σε πράξεις καθιστούν τον κατηγορούμενο έναν επικίνδυνο άνθρωπο και κατά τούτου θα πρέπει να λάβει τα επίχειρα των πράξεων του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρογένης. «Είναι η δεύτερη απόπειρα ανθρωποκτονίας που γίνεται σε βάρος αυτού του ατυχούς ανθρώπου, που σημαίνει πως (ο κατηγορούμενος)  κατ’ επανάληψη,  χωρίς να έχει κανένα φραγμό επεδίωκε να αφαιρέσει τη ζωή ενός νέου ανθρώπου» είπε.

Οι προσωπικές διαφορές από το παρελθόν

Οι λόγοι, που φέρεται να οδήγησαν τον 46χρονο οδηγό του βαν σε αυτή τη πράξη, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Ευτύχης Μαυρογένης είναι πως πριν από δώδεκα χρόνια, φέρεται να υπήρξε σχέση μεταξύ του 53χρονου και την -εν διαστάσει τότε- σύζυγο του κατηγορουμένου, την οποία όπως δήλωσε ο δικηγόρος «ισχυρίσθηκε και πληροφορήθηκε αισχάτως».

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Μαυρογένη, ο δράστης είχε με τον ίδιο τρόπο αποπειραθεί να σκοτώσει τον διανομέα, τον Οκτώβριο του 2022.

Η κατάσταση της υγείας του διανομέα

Ο 53χρονος, τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά τη πτώση του από το μηχανάκι με αποτέλεσμα να χρειαστεί ράμματα. «Σώθηκε από τύχη» τόνισε ο δικηγόρος του.

«Ο τρόπος που έφυγε και εξαφανίστηκε σημαίνει πως ο κατηγορούμενος το είχε προμελετήσει, είχε σκοπό να τον χτυπήσει και να εξαφανιστεί» σημείωσε τέλος ο κ. Μαυρογένης.

Το χρονικό του τροχαίου

Χανιά: Τράκαρε διανομέα και τον εγκατέλειψε – Τον καταδίωξαν αυτόπτες μάρτυρες (φωτο)

Χανιά: Βίντεο ντοκουμέντο – Η στιγμή που αυτοκίνητο χτυπάει (στοχευμένα) και εγκαταλείπει διανομέα

Χανιά: Νέο αποκαλυπτικό βίντεο από το τροχαίο με τον διανομέα – Τα δευτερόλεπτα της σύγκρουσης

zarpanews.gr