Χανιά: Τι έκρυβε η 11χρονη που έχασε την ζωή της; Τι συνέβη το 2019;

Χανιά: Τι έκρυβε η 11χρονη που έχασε την ζωή της; Τι συνέβη το 2019;

Δυστυχώς, φαίνεται πως η 11χρονη Ιωάννα παίρνει μαζί της ένα μεγάλο μυστικό, που ίσως οφείλουν να ψάξουν να βρουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες, κυρίως οι κοινωνικές.

Κι αυτό γιατί οφείλουν να ερευνήσουν το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωνε το μικρό κορίτσι και τι πιθανώς να “συγκέντρωνε” μέσα του για να φτάσει να αντιδράσει με αυτό τον τρόπο, δίνοντας τέλος στη ζωή της.

Η μικρή ήταν παιδί χωρισμένων γονιών… Ίσως βίωνε διάφορες καταστάσεις σπίτι της.

Χανία: «Η Ιωάννα μου έγινε ένας άγγελος» – Συγκινεί η μητέρα της αδικοχαμένης 11χρονης (video)

Η πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων, Μαίρη Χελιουδάκη, αναφέρει στο parakritika.gr ότι ο σύλλογος είχε βοηθήσει την οικογένεια, που ζούσε φτωχικά, βάζοντας πετρέλαιο για την θέρμανσή τους.

Γείτονες της οικογένειας λένε ότι αντιμετώπιζε τα δικά της προβλήματα επιβίωσης και όχι μόνο, όχι όμως σε σημείο τέτοιο ώστε να φτάσει το 11χρονο αγγελούδι να κόψει το νήμα της ζωής του.

Τι συνέβη τελικά και οδηγήθηκε στο θάνατο η Ιωάννα;

Τραγωδία στα Χανιά: Νεκρό το 11χρονο κορίτσι που είχε χαθεί

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ 2019

18 Οκτωβρίου 2019… Πατέρας επιτίθεται σε δασκάλα στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων. Είναι ο πατέρας της 11χρονης Ιωάννας!

Χανιά: Γονείς θα κλείσουν το 14 δημοτικό Χανίων με αφορμή τη επίθεση γονέα σε δασκάλα

Ο 38χρονος τότε πατέρας πήγε στο σχολείο για να πάρει το παιδί του, την ώρα που σχολούσε. Είναι σε διάσταση με τη σύζυγό του και η δικαστική απόφαση δεν του επέτρεπε να παραλάβει το παιδί τις συγκεκριμένες ώρες.

Ο πατέρας έρχεται σε διένεξη με την εκπαιδευτικό… “Αγρίεψε απότομα, τόσο πολύ που δεν προλάβαμε ούτε καν να αντιδράσουμε. Ήμασταν οι περισσότερες γυναίκες με μικρά παιδιά και δε μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Την έδειρε πολύ άγρια. Την χτυπούσε στο πρόσωπο, στη μύτη, στα μάτια, στο κεφάλι. Μετά την έπιασε από τα μαλλιά και την έσερνε για κάποια μέτρα. Την έριξε κάτω. Αυτή φώναζε, ούρλιαζε, ζητούσε βοήθεια και αυτός συνέχιζε να την χτυπάει με τα χέρια του και με τα πόδια του”!, αναφέρει η εν διαστάσει σύζυγός του σε τηλεοπτική εκπομπή.

Η γυναίκα καταγγέλλει ότι τα 2,5 -τότε- χρόνια σε διάσταση με τον σύζυγό της είναι τα πιο “μαρτυρικά” που έχει περάσει και πως παρά τις μηνύσεις και τα ασφαλιστικά μέτρα, ο άνθρωπος αυτός είναι ελεύθερος και το ίδιο βράδυ, πηγαίνει και πάλι στο σπίτι της και ενοχλεί την ίδια και τα παιδιά…

Στις 21 Οκτωβρίου, με την διαδικασία του αυτοφώρου, ο 38χρονος καταδικάζεται σε 4ετή ποινή κάθειρξης. Σε δεύτερο βαθμό, τον περασμένο Σεπτέμβριο, το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο για επικίνδυνη σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή απειλή, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 24 μηνών με αναστολή. Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη τόσο από τη δασκάλα όσο και από την πρώην σύζυγο του, ρίχνοντας την ευθύνη των πράξεών του στο αλκοόλ. Αφέθηκε ελεύθερος…

Το ερώτημα… αμείλικτο! Από εκείνο το περιστατικό έγινε κάτι; Από το Εφετείο και μετά υπήρξε κάποια μέριμνα; Ασχολήθηκε κανείς με την κατάσταση της οικογένειας; Δόθηκε η απαραίτητη προσοχή; Πως αντιμετωπίστηκε από τις κοινωνικές υπηρεσίες;

Πιθανώς, η πίεση στο 11χρονο κορίτσι, να το ώθησε στο απονενοημένο διάβημα. Άλλα δύο παιδιά μένουν πίσω… Ας τους δοθεί η δέουσα σημασία!

Όπως επίσης και άλλα λογικά ερωτήματα που προκύπτουν… Πως το μόλις 11 ετών παιδί πήγε μόνο του βόλτα στις 8, λίγο πριν βραδιάσει; Γιατί δεν δηλώθηκε η εξαφάνιση της μικρής, αφού έβλεπαν σπίτι της ότι δεν επέστρεφε και έπεφτε η νύχτα, παρά το έκαναν την επόμενη ημέρα;

parakritika.gr