Χανιά: Πώς να κρυφτείς απ’ τους πρωταθλητές;

Χανιά: Πώς να κρυφτείς απ’ τους πρωταθλητές;

H εικόνα εγκατάλειψης στις αθλητικές υποδομές των Χανίων, η παρακμή του Κολυμβητήριου, η λεηλασία του νέου κλειστού στο Ακρωτήρι, η υποχρηματοδότηση του αθλητισμού, η έλλειψη κινήτρων στους αθλητές και το κόψιμο των προνομίων στους πρωταθλητές, ήταν τα βασικά θέματα που έθεσε η Χανιώτισσα Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Άννα Ντουντουνάκη, στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη κατά την προχθεσινή του επίσκεψη.

Χανιά: Έκανε δύο χρόνια προπόνηση σε χωράφι ο “ασημένιος” Ντουσάκης

Με την κολυμβητική της περιβολή και διακόπτοντας για λίγο τη μεσημεριανή της προπόνηση, η Ντουντουνάκη απευθύνθηκε στον υφυπουργό με ευγένεια και σεμνότητα και ταυτόχρονα με το θάρρος της γνώμης της, με γνώση των θεμάτων και με ειλικρινή αγωνία, για να λάβει απαντήσεις «τώρα που τον βρήκε» όπως χαρακτηριστικά του είπε.

Λίγο νωρίτερα, στο Δημαρχείο, τα ίδια θέματα είχε θίξει και ο Χανιώτης Ολυμπιονίκης του πόλο, Δημήτρης Σκουμπάκης, επισημαίνοντας στον υφυπουργό πως μόνο ο αθλητισμός μπορεί να κρατήσει τους νέους μακριά από εξαρτήσεις και επικίνδυνα μονοπάτια.
Μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, αντιπαλότητες και ιδιοτέλεια που με ευκολία αποδίδονται σε όποιον ασκεί κριτική -ακόμα και για θέματα αυταπόδεικτα, όπως το αίσχος του Κολυμβητήριου- υπάρχει και η γλώσσα των πρωταθλητών, των παιδιών αυτών που διακρίθηκαν μέσα σε αντίξοες συνθήκες και τώρα διεκδικούν κυρίως για τους επόμενους.
Και στα παιδιά αυτά, οι φωτογραφίες, οι εξαγγελίες και τα χρονοδιαγράμματα δεν λένε απολύτως τίποτα, όταν συνεχίζουν να μην έχουν πισίνα για προπόνηση.

Παραφράζοντας, λοιπόν, τον γνωστό στίχο του Διονύση Σαββόπουλου: «Πώς να κρυφτείς απ’ τους πρωταθλητές; Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα».

Χανιά: Πώς να κρυφτείς απ’ τους πρωταθλητές;

Χανιώτικα νέα