Χανιά: Πώς ένας άνδρας έσωσε δυο παιδιά σε αυτοκίνητο

Χανιά: Πώς ένας άνδρας έσωσε δυο παιδιά σε αυτοκίνητο

Ένας άνδρας βάζοντας τον εαυτό του μπροστά σε αυτοκίνητο προσπάθησε να σώσει δυο παιδιά μέσα στο όχημα. Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου και ένας Χανιώτης το περιγράφει σε ανάρτηση στο facebook στην ομάδα “Γκρινιάρηδες των Χανίων Ενωθείτε”.

Χανιά: Πώς έσωσα τα παιδάκια από το ακυβέρνητο αυτοκίνητο – Τι λέει ο ήρωας από τα Χανιά (video)

Δείτε τι γράφει:

“Κ. Μάνου σήμερα το απόγευμα. Κατεβαίνω να βάλω βενζίνα με το μηχανάκι στο ΕΚΟ και ξαφνικά περνώντας από τη σχολή ρυθμικής φεύγει ένα αυτοκίνητο δίπλα με δύο μωροπαίδια χωρίς ζώνη μέσα και κατεβαίνει με φόρα τη κατηφόρα με λυμένο χειρόφρενο. Βγαίνει ένας παλίκαρος μπροστά και φωνάζει τα παιδιά, τα παιδιά.

Ο άνθρωπος γεροδεμένος μπαίνει με αυτοθυσία μπροστά από το αμάξι βάζοντας όλη του τη δύναμη προσπαθώντας να το σταματήσει και φωνάζει με αγωνία δεν μπορώ. Μέχρι να κατέβω από το μηχανάκι του φωνάζω άστο να πέσει σε τρεις κάδους που ήταν εκεί να του κόψουν τη φόρα, όπως και πράγματι έκανε. Φεύγει από μπροστά και το αμάξι πέφτει στους κάδους. Αυτός ανοίγει σε χρόνο μηδέν τη πόρτα του αυτοκινήτου, τραβώντας το χειρόφρενο και το ακινητοποιεί . Οι κάδοι έχουν φτάσει με ορμή στην είσοδο του ΕΚΟ λίγο πριν τη Παναγούλη.
Τα παιδιά ουρλιάζουν στο αυτοκίνητο, γυναίκες από τη σχολή φωνάζουν. Ο τύπος γυρνά με αγκαλιάζει και τον αγκαλιάζω. Ηρέμησε του λέω είναι καλά τα παιδιά. Τότε έρχεται μια ηλικιωμένη γυναίκα ουρλιάζοντας. Στο ΣΟΚ της πάνω βάζει τις φωνές στο αγοράκι ότι έλυσε το χειρόφρενο, το οποίο επιμένει κλαίγοντας ότι δεν το άγγιξε.

Ρωτάω τον άνθρωπο τα παιδιά σου είναι και μου απαντά αρνητικά.
Μπράβο του λέω, είσαι ήρωας. Και λέω της ηλικιωμένης πείτε ευχαριστώ στον άνθρωπο που με αυτοθυσία έσωσε τα εγγόνια σας.
Ούτε ευχαριστώ, ούτε μια κουβέντα…
Ήταν σε ΣΟΚ βέβαια η γυναίκα και φώναζε δε μου έχει ξανατύχει.
Μετά από όλο αυτό το σκηνικό και ενώ έχει μαζευτεί αρκετός κόσμος τρομαγμένος τι γυρίζει και μου λέει ο άνθρωπος.
Να βάλουμε τους κάδους στη θέση τους.

Όσο υπάρχει κάποιος που πετάγεται με αυτοθυσία σε κινούμενο όχημα μπροστά να το σταματήσει, αγωνιά που δεν τα κατάφερε, σώζει εύστροφα τη κατάσταση και έπειτα σκέφτεται να επαναφέρει τους κάδους στη θέση τους, υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ.”