Χανιά: Πορεία στο κέντρο της πόλης για τον αδικοχαμένο Κώστα Μανιουδάκη – Καταγγέλλουν αστυνομική βία (φωτο)

Χανιά: Πορεία στο κέντρο της πόλης για τον αδικοχαμένο Κώστα Μανιουδάκη – Καταγγέλλουν αστυνομική βία (φωτο)
aeweb

Πορεία πραγματοποίησαν τα ξημερώματα στο κέντρο των Χανίων συλλογικότητες της πόλης για τον θάνατο του αδικοχαμένου Κώστα Μανιουδάκη, που ταλανίζει την τοπική κοινωνία των Χανίων.

Χανιά: «Ο πατέρας μου πέθανε από τα χτυπήματα αστυνομικών στη Σούδα» (φωτο)

Τα μέλη των συλλογικοτήτων ξεκίνησαν αργά τη νύχτα από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανώιν και στη συνέχεια κατευθύνηθκαν στην οδό Τζανακάκη και κατέληξαν στην Δημοτική Αγορά, αντιδρώντας για τον τρόπο με τον οποίο έχασε τη ζωή του ο 56χρονος, καταγγέλλοντας πως έπεσε θύμα αστυνομικής βίας, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατό του.

Αρχικά, το συμβάν είχε καταχωρηθεί ως ανακοπή καρδιάς μετά από αστυνομικό έλεγχο επί του ΒΟΑΚ, χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Η οικογένεια όμως του εκλιπόντος, λίγες μέρες μετά το συμβάν, έφτασε στο σημείο να δημοσιοποιήσει επώνυμα μια πολύ σοβαρή καταγγελία, υποστηρίζοντας ότι ο 58χρονος, ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του, υπέστη ξυλοδαρμό από τους αστυνομικούς που τον σταμάτησαν, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Ο Αναστάσης Μανιουδάκης, γιος του εκλιπόντος Κώστα Μανιουδάκη, μιλώντας στο zarpanews.gr επισήμανε ότι οι κακώσεις που είχε στο κεφάλι ο πατέρας του ήταν εμφανείς ακόμα και στην κηδεία του και πως υπάρχει σειρά μαρτύρων που έχουν εκδηλώσει τη διάθεση να καταθέσουν στις αρχές.

Ο αδελφός του νεκρού, Πέτρος Μανιουδάκης, σε δηλώσεις του είχε επαναλάβει τις κατηγορίες και μάλιστα είχε πει πως όταν ο ίδιος είχε μεταβεί στο κέντρο υγείας Βάμου, είχε δει εκεί αστυνομικούς, εκ των οποίων ο ένας έκλαιγε. Είπε ότι τον ενημέρωσαν για τον θάνατο του αδελφού του, αλλά στη συνέχεια αναγκάστηκε και ο ίδιος να νοσηλευθεί, καθώς αισθάνθηκε άσχημα μετά από τα τραγικά νέα αυτά.

Ο κ. Μανιουδάκης έκανε ακόμα γνωστό ότι η ιατροδικαστική εξέταση μιλάει για παθολογικά αίτια θανάτου χωρίς να βρεθούν κακώσεις. Όμως, επειδή η οικογένεια είχε και δικό της ιατροδικαστικό σύμβουλο κατά τη νεκροψία, αναμένει το πόρισμά του. Η οικογένεια είχε μιλήσει για τραύματα που έφερε στο κεφάλι ο νεκρός, πράγμα που φαντάζει δύσκολο να μην εντοπιστεί σε μια ιατροδικαστική εξέταση (δείτε ΕΔΩ).