Χανιά: «Ο πατέρας μου πέθανε από τα χτυπήματα αστυνομικών στη Σούδα» (φωτο)

Χανιά: «Ο πατέρας μου πέθανε από τα χτυπήματα αστυνομικών στη Σούδα» (φωτο)

Toυς αστυνομικούς των ΤΑΕ (Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων) Σούδας για τη δολοφονία του 58χρονου πατέρα του καταγγέλλει στη «Ζούγκλα» ο γιος του θύματος Αναστάσιος Μανιουδάκης.

Όπως ισχυρίζεται, ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μανιουδάκης, 58 ετών έπεσε θύμα ξυλοδαρμού σε έναν έλεγχο και κατέληξε αργότερα στο νοσοκομείο. Παράλληλα αναφέρει πως παρόλο που υπάρχουν στοιχεία και αποδείξεις πως οι αστυνομικοί άσκησαν βία πάνω του, το θέμα προσπαθούν να το καλύψουν. Με το περιστατικό ήδη ασχολείται ο τοπικός Τύπος ενώ η υπόθεση αρχίζει να παίρνει διαστάσεις.

Το αρχικό αφήγημα που διακίνησε η αστυνομία είναι ότι ο 58χρονος πέθανε επειδή κατέρρευσε κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου στη Σούδα της Κρήτης. Όμως ο γιος του ισχυρίζεται πως ο θάνατός του οφείλεται στη  συμπεριφορά των αστυνομικών των ΤΑΕ Σούδας. «Στην περίπτωση του πατέρα μου παρουσίασαν τα γεγονότα χωρίς να υπάρχει ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα για να κρύψουν τις ευθύνες τους», λέει.

Όλα ξεκίνησαν την 1η του Σεπτέμβρη όταν οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον Αναστάσιο Μανιουδάκη σε έναν έλεγχο. Στην αναφορά τους μάλιστα λένε πως τον είδαν να πετάει από το αυτοκίνητο ένα σακουλάκι με χασίς, κάτι το οποίο- σύμφωνα με τον γιο του –  δεν επιβεβαιώνεται από τους μάρτυρες.

«Την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου στον επαρχιακό δρόμο Φρε-Βρυσσών οι αστυνομικοί των ΤΑΕ Σούδας σταμάτησαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο πατέρας μου Κώστας Μανιουδάκης 58 ετών. Αφού τον σταμάτησαν και έκαναν λόγο για μικροποσότητα  χασίς, τον κατέβασαν  μέσα σε ένα χωράφι τον χτύπησαν βαριά και του πέρασαν χειροπέδες φωνάζοντας του “πού το βρήκες;…Ποιος στο έδωσε;”. Μετά την σύλληψη δεμένος πισθάγκωνα, τραβώντας τον πήγαν προς τα σταθμευμένα περιπολικά σε απόσταση περίπου 150 μέτρων. Μη αντέχοντας τα βασανιστήρια που υπέστη  κατέρρευσε. Είχε και πρόβλημα με την καρδιά του και τους το είπε.  Οι αστυνομικοί πανικόβλητοι με την εξέλιξη αυτή, προσπάθησαν με τηλεφωνική συνεννόηση με το ΕΚΑΒ να του κάνουν μαλάξεις με λανθασμένο τρόπο. Έπειτα ένα ΙΧ σταμάτησε να τον βοηθήσει και ο άντρας που κατέβηκε από αυτό φώναζε “βγάλτε τουλάχιστον τις χειροπέδες από τον άνθρωπο”. Μετά μία γυναίκα του έδωσε πρώτες βοήθειες (κάρπα και φιλί της ζωής) μέχρι να καταφθάσει το ασθενοφόρο. Τελικά κατέληξε», περιγράφει μεταξύ άλλων.

Δείτε την ανάρτησή του στο Facebook:

Ο Κώστας Μανιουδάκης ήταν γνωστός στα Χανιά και από την ταβέρνα Πλάτανος στους Αρμένους όπου υπήρξε συνιδιοκτήτης με τον αδελφό του.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο όπου συνέβη το περιστατικό:

Ο άτυχος Κωνσταντίνος Μανιουδάκης

Καθυστερημένα απάντησε η ΕΛΑΣ

Έπειτα από τη δημοσιοποίηση του θέματος η ΕΛΑΣ προχώσησε σε ανακοίνωση αλλά όπως φαίνεται καθυστερημένα. Συγκεκριμένα πέρασαν 13 ημέρες από το συμβάν και μόλις σήμερα δημοσιεύθηκε Δελτίο Τύπου το οποίο αναφέρεται μεν στο περιστατικό αλλά χωρίς καμία λεπτομέρεια. Εξαιρετικό ενδιαφέρον όμως έχει το γεγονός πως δημοσιεύματα υπήρχαν από τις δύο Σεπτεμβρίου. Και το ερώτημα είναι σαφές.  Γιατί αυτή η καθυστέρηση ;